Gyalogtúrára hív a nemzeti park

2024. január 24. 17:43
Január 28-án, vasárnap a Kígyósi-tanösvényre várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.
 
Gyalogtúrára hív a nemzeti park
A szakvezetéses gyalogtúra keretében a szabadkígyósi Nagyerdő téli madárvilágát ismerhetik meg az érdeklődők. A kirándulás része a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű, országos programsorozatnak.
 
A találkozó időpontja reggel 9.00 óra, helyszíne a szabadkígyósi sportpálya parkolója (GPS-koordináták: É 46°35’57.03”, K 21°05’01.33”). A túra során olyan madárfajokat figyelhetünk meg, amelyek nem látogatják a kertben kihelyezett madáretetőket, így a településeken nincs alkalmunk találkozni velük. Szerencsés esetben láthatunk süvöltőket, csízeket és királykákat, de más fajok is előkerülhetnek. Mivel a tanösvény egy szakasza a pusztán vezet, így esélyünk van arra, hogy nálunk telelő ragadozó madarakat is látunk majd.
Gyalogtúrára hív a nemzeti park – Agrotrend
Az útvonal egy rövid szakasza az időjárás függvényében vízállásos terület lehet, ezért vízálló lábbeli (bakancs, csizma) viselése ajánlott. A túra tervezett időtartama 3 óra, hossza 5 kilométer. Részvételi díj felnőtteknek 1500 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft/fő. Információ, jelentkezés: Boldog Gusztáv László természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36 30 475 1777).
 
forrás: agrotrend.hu / Körös-Maros Nemzeti Park
 

Kapcsolódó cikkek

Hétvégén betekinthetünk a Gyermekvasút kulisszái mögé

2024. január 19. 16:08
Január 21-én vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a széchenyihegyi végállomáson. 10 és 16 óra között várják színes programokkal a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket. A vasútvonal felső szakaszán egész nap nosztalgiavonatok is közlekednek.

Megérkezett a Guns N’ Roses repülőgépe Budapestre

2023. július 18. 14:59
Az új Guns N’ Roses-turné július 19-én Magyarországot is érinti, a rockegyüttes eddig két alkalommal lépett fel az országban.
 
Már megérkezett a Liszt Ferenc reptérre az a repülőgép, amely a Guns N’ Roses tagjait hozta a magyar fővárosba. Az együttes július 19-én, szerdán áll a közönség elé a Puskás Arénában, ahogy a Világgazdaság korábban megírta:  a koncertre percek alatt elkelt az összes állóhely.