Gyalogtúrára hív a nemzeti park

2024. január 24. 17:43
Január 28-án, vasárnap a Kígyósi-tanösvényre várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.
 
Gyalogtúrára hív a nemzeti park
A szakvezetéses gyalogtúra keretében a szabadkígyósi Nagyerdő téli madárvilágát ismerhetik meg az érdeklődők. A kirándulás része a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű, országos programsorozatnak.
 
A találkozó időpontja reggel 9.00 óra, helyszíne a szabadkígyósi sportpálya parkolója (GPS-koordináták: É 46°35’57.03”, K 21°05’01.33”). A túra során olyan madárfajokat figyelhetünk meg, amelyek nem látogatják a kertben kihelyezett madáretetőket, így a településeken nincs alkalmunk találkozni velük. Szerencsés esetben láthatunk süvöltőket, csízeket és királykákat, de más fajok is előkerülhetnek. Mivel a tanösvény egy szakasza a pusztán vezet, így esélyünk van arra, hogy nálunk telelő ragadozó madarakat is látunk majd.
Gyalogtúrára hív a nemzeti park – Agrotrend
Az útvonal egy rövid szakasza az időjárás függvényében vízállásos terület lehet, ezért vízálló lábbeli (bakancs, csizma) viselése ajánlott. A túra tervezett időtartama 3 óra, hossza 5 kilométer. Részvételi díj felnőtteknek 1500 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft/fő. Információ, jelentkezés: Boldog Gusztáv László természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36 30 475 1777).
 
forrás: agrotrend.hu / Körös-Maros Nemzeti Park
 

Kapcsolódó cikkek

Magyarország vár: A béke szigete Tatán

2023. július 18. 16:17
A tatai Öreg-tó partján, a vár szomszédságában izgalmas kultúrtörténeti utazásra hív minket az újjászületett tatai Esterházy-kastély. A császárok látogatására emlékeztető, évszámos kapun keresztül lépjünk be együtt az Esterházy család tatai rezidenciájába!

A nyugalom szigete Zalában

2023. május 16. 18:51
Túl a hegyháton, völgyben elterülő erdők ölelésében fekszik a kicsiny zalai zsákfalu, Obornak. Kiesik a forgalomból, és így télen még visszafogottabb. A nyugalom szigete, ám az itteni csönd nem nyomasztó, inkább feloldódik benne az ember. A település egyetlen fő utcájának utolsó portája után vadászház bújik meg a fák között, árulkodóan felcsillanó ablakai szinte hívogatnak.
A környező fenyők tisztelegve, a házigazdák meleg szívvel fogadják a Zalaerdő Zrt. régi vágású, patinás vadászházába és turistaszállására érkezőket, és mivel előre bejelentkeztünk, a konyha finom fogásaiból is ízelítőt kaptunk.