Fényfestéssel világítják meg a Skanzen több száz éves épületeit ezen a hétvégén

2024. április 04. 15:57
Kandela néven új szemléletű zenei és fényművészeti fesztivált rendeznek május 30-tól június 1-ig a szentendrei Skanzenben a Fonó, a PajtaKult, független fényművészek és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum együttműködésében.
Fényfestéssel világítják meg a Skanzen több száz éves épületeit ezen a hétvégén
Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn sok-sok kézműves foglalkozással, a keresztény kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományok megjelenítésével és tavaszváró mulatsággal keltette életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum a régi falusi ünnepeket.
Húsvéti locsolkodás a szentendrei Skanzenben - ORIGO
Az éves programkínálat tovább bővül egy teljesen új tematikus hétvégével. A Skanzen más fényben című – a Fonóval, a Fényfestőkkel és a Pajtakulttal együttműködésben megvalósuló – programsorozat alatt egyedi fényalkotásokkal, nagykoncertekkel, táncházakkal és különleges dunakanyari gasztronómiai kínálattal várja majd a múzeum május utolsó hétvégéjén a kilátogató családokat és a baráti társaságokat.
Less be velünk a Szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttesének kulisszái  mögé! - Csodahelyek.hu
A Kandela – Skanzen más fényben fesztivál középpontjában a hagyományok tisztelete mellett a múzeum több száz éves épületeinek újszerű fényművészeti bemutatása áll. A hétvége során a közönség számos, világszinten ismert hazai fényművész alkotásával találkozhat.
Hétvégétől várja látogatóit a szentendrei Skanzen - Szentendrei Médiaközpont
A program zenei házigazdája, a Fonó olyan művészeket visz Szentendrére, akik a hagyományos népzenét a modern muzsikával ötvözik. A Kandela nyitónapján Szabó Balázs Bandája ad koncertet, június 1-jén szombaton az idén 50 éves Vujicsics együttes lép a Skanzen amfiteátrumi színpadára.
Május 22-től látogatható a Skanzen Erdély kiállítása » I Love Dunakanyar
Késő este a Skanzen erdélyi főterén világzenei csemegék várják az érdeklődőket: május 31-én az iráni származású, Berlinben élő világhírű ütőhangszeres, Mohammad Reza Mortazavi tombakjátéka, másnap a lengyel Motion Trió műfaji határokat feszegető harmonikakoncertje.
Szentendrei Skanzen, Erdélyi tájegység
A PajtaKult csapata a "kultúra újragondolva, a régi az új" elvét követve lakja be a pajtákat, tereket. A fesztivál nulladik napján napközben szakmai programokat szerveznek kerekasztal-beszélgetések, konferencia-előadások formájában, amelyeken betekintést engednek a PajtaKult által eddig elért eredményekbe és az összefogás jövőjébe.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Ezeket a programokat kínálja Győr az Idegenvezetők Világnapján

2023. február 21. 11:18
Az Idegenvezetők Világnapja (International Tourist Guide Day) alkalmából február 26-án az idén 10 éves GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői egymást váltva vezetik a sétát, és sok érdekes, eddig soha nem mesélt történeteket mesélnek az érdeklődőknek.A hagyományos szezonnyitó turisztikai programot 1985 óta számos országban megünneplik február utolsó vasárnapján, amikor az idegenvezetők betekintést engednek munkájukba és díjmentes programokkal ajándékozzák meg a résztvevőket.

Szombattól újra utazhatunk a Zugligeti Libegővel

2024. április 26. 15:37
Április 27-én 10 órától újra várja a budapesti panorámát élvezni kívánó utasokat a Zugligeti Libegő. Bár a felnőttjegy ára 500 forinttal emelkedik, de több kedvezményes árú belépőt lehet igénybe venni.