FESTÉKSZÓRÁSSAL, VÉDIKUS ESKÜVŐVEL ÉS VIRÁGVÁSÁRRAL IS VÁR A KRISNA-VÖLGYI BÚCSÚ

2023. július 12. 14:56
Az Ökrös járgányház megtekintése, védikus esküvő, Holi festékszórás és egyebek mellett indiai kézműves finomságok kóstolója is szerepel a programok között a hagyományos Krisna-völgyi búcsún, amelyet július 28. és 30. között rendeznek Somogyvámos határában.
 
FESTÉKSZÓRÁSSAL, VÉDIKUS ESKÜVŐVEL ÉS VIRÁGVÁSÁRRAL IS VÁR A KRISNA-VÖLGYI BÚCSÚ
Az évente 30 ezer látogatót fogadó Krisna-völgy fennállásának 30. évfordulóját ünnepli idén. Ezúttal kertészeti körvezetésekre és bemutatókra, gyógynövény túrákra, Frangipáni virágvásárra invitálják a fenntarthatóság iránt érdeklődőket, a Tehenészek Konyhájában szabadtűzön készült kézműves finomságokat, az étterem sátorban indiai street foodot, kürtőskalácsot, vegetáriánus pizzát, vegán fagyit, valamint teljes indiai és magyaros vega menüt kínálnak.
 
A szépség és divat jegyében lesz indiai ruhavásár, arcfestés, testdíszítés, hennafestés, keletiékszer- és száribemutató, száripróba, a kézművességnek otthont adó Syama Handmade műhelyében a gyapjú feldolgozását, a gerebenezést, a fonást és a kender tilolását ismerhetik meg a látogatók.
A művészeteket indiai táncok, tradicionális indiai zene és hangszerbemutató, valamint Kövi Szabolcs meditatív fuvolakoncertje "hozza közelebb" a vendégekhez, akik a védikus iskola épületében kipróbálhatják az indiai sakkot, láthanak védikus tanórát és bűvészelőadást is.
 
A közönségtalálkozókon a TikTok krisnás sztárja, Vallabhi, az öt évtizede a védikus bölcsességnek élő tanító, Sivaráma Swami, valamint Youtube-videóiról híres Bhaktipada Goswami várja az érdeklődőket.
 
A búcsú első napján, pénteken kerül sor Holira, a Színek Fesztiváljára és festékszóró játékra, szombaton és vasárnap tradicionális, tűzceremóniával kísért védikus esküvő a fő rendezvény, esténként pedig a szerzetesekkel együtt lehet zenélni és táncolni a Kírtan Jam programon.
 
A további programokról ezen a linken tájékozódhatsz.
 
forrás: travelo.hu

Kapcsolódó cikkek

Régóta várt fejlesztés valósul meg az M7-esen

2024. március 12. 16:28
Navracsics Tibor fontos fejlesztéseket jelentett be Székesfehérváron. Az M7-es autópályánál fontos felújítás fog megvalósulni a közeljövőben.

A nemzeti ünnepen tavaszi menetrenddel indul az erdei vasút Gemencen

2024. március 05. 16:31
Tavaszi menetrend szerint közlekedik március 15-től a Gemenci Állami Erdei Vasút. A Gemenc Zrt. pörbölyi Ökoturisztikai Központja is a nemzeti ünnepen várja először a látogatókat teljes szolgáltatásával.