Festői fotókon örökítették meg a hortobágyi szürkemarhák behajtását

2020. december 03. 12:07
November végén, december első napjaiban téli szállásukra indultak a legelő állatok a Hortobágyon.
Festői fotókon örökítették meg a hortobágyi szürkemarhák behajtását

Kozmáné Csirmaz Éva, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. sajtóreferense az MTI-nek arról beszélt, a hideg idő beálltával, ahogy a napok egyre rövidülnek, a Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, az állatok elindulnak a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre, mivel a legelők már nem biztosítják a kellő mennyiségű táplálékot.

Hozzátette, az idén mintegy 3000 szürkemarhát, 1100 rackát, 390 merinó juhot és 400 bivalyt hajtanak be a pásztorok a szálláshelyekre. Mint mondta, hamarosan kezdődik az ellési időszak, ekkorra az állatoknak már a hodályokban kell tartózkodniuk.

A szürkemarhák behajtását a nemrég a Hortobágy fotósónak megválasztott Derencsényi István örökítette meg csodálatos felvételein, melyeket a Facebook-oldalán osztott meg. Engedélyével ezeket mutatjuk most be alábbi galériánkban.

GALÉRIA
 
sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

A rabszolgatörvény miatt figyelmezteti Orbánt az Európai Szakszervezeti Szövetség

2019. január 10. 08:17
Olcsó munkaerővel megnyerni a beruházásokat egyenes út az agyelszíváshoz, és a dolgozóknak gyakorlatilag lehetetlen nemet mondani a főnök kéréseire.

Munkahelyvédelmi adókedvezmények

2016. augusztus 23. 08:29
A 2012-ben „Munkahelyvédelmi Akcióterv” néven indult kormányzati program célja azon munkavállalók elhelyezkedésének támogatása, akik élethelyzetük vagy életkoruk okán hátrányos helyzetben vannak a munkaerő-piacon. Az adókedvezmények jelenleg is elérhetőek!