Festői fotókon örökítették meg a hortobágyi szürkemarhák behajtását

2020. december 03. 12:07
November végén, december első napjaiban téli szállásukra indultak a legelő állatok a Hortobágyon.
Festői fotókon örökítették meg a hortobágyi szürkemarhák behajtását

Kozmáné Csirmaz Éva, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. sajtóreferense az MTI-nek arról beszélt, a hideg idő beálltával, ahogy a napok egyre rövidülnek, a Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, az állatok elindulnak a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre, mivel a legelők már nem biztosítják a kellő mennyiségű táplálékot.

Hozzátette, az idén mintegy 3000 szürkemarhát, 1100 rackát, 390 merinó juhot és 400 bivalyt hajtanak be a pásztorok a szálláshelyekre. Mint mondta, hamarosan kezdődik az ellési időszak, ekkorra az állatoknak már a hodályokban kell tartózkodniuk.

A szürkemarhák behajtását a nemrég a Hortobágy fotósónak megválasztott Derencsényi István örökítette meg csodálatos felvételein, melyeket a Facebook-oldalán osztott meg. Engedélyével ezeket mutatjuk most be alábbi galériánkban.

GALÉRIA
 
sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

A "Műanyagbankár" egy új klíma-perspektívát mutat be

2019. október 24. 14:49
2019 november 20-21-én került megrendezésre a BrandFestival, amelynek sztárvendége a Plastic Bank megálmodója és létrehozója, David Katz volt. A Plastic Bank pénzt keres a műanyag hulladékok helyi környezetből történő eltávolításával. David Katz azzal a céllal hívta életre a céget, hogy javítsa a hulladékgazdálkodási infrastruktúrával nem rendelkező országokban élő emberek életminőségét. A több mint 100 előadót felvonultató idei BrandFestivalon a „Műanyagbankár” egy egyedi klíma-perspektívát mutat be.

A szakképzés presztízsén kellene javítani

2016. augusztus 26. 08:09
Szükség van a pályaorientációs rendszer továbbfejlesztésére, és a szakképzési rendszer presztízsét is növelni kell ahhoz, hogy tovább javuljon a magyar munkaerő-piaci helyzet - mondta Regős Gábor, a Századvég tudományos munkatársa, az intézet kutatásai alapján. Számításaik szerint mintegy 800 ezer ember tekinthető munkaerő-tartaléknak az országban, akiknek azonban általában alacsony a képzettsége.