Festői fotókon örökítették meg a hortobágyi szürkemarhák behajtását

2020. december 03. 12:07
November végén, december első napjaiban téli szállásukra indultak a legelő állatok a Hortobágyon.
Festői fotókon örökítették meg a hortobágyi szürkemarhák behajtását

Kozmáné Csirmaz Éva, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. sajtóreferense az MTI-nek arról beszélt, a hideg idő beálltával, ahogy a napok egyre rövidülnek, a Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, az állatok elindulnak a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre, mivel a legelők már nem biztosítják a kellő mennyiségű táplálékot.

Hozzátette, az idén mintegy 3000 szürkemarhát, 1100 rackát, 390 merinó juhot és 400 bivalyt hajtanak be a pásztorok a szálláshelyekre. Mint mondta, hamarosan kezdődik az ellési időszak, ekkorra az állatoknak már a hodályokban kell tartózkodniuk.

A szürkemarhák behajtását a nemrég a Hortobágy fotósónak megválasztott Derencsényi István örökítette meg csodálatos felvételein, melyeket a Facebook-oldalán osztott meg. Engedélyével ezeket mutatjuk most be alábbi galériánkban.

GALÉRIA
 
sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Teljes összeomlás várhat a turizmusra

2020. szeptember 02. 08:19
Állami segítséget remélnek a szakmai szervezetek a Covid19 miatt életbe léptetett újabb utazási korlátozások miatt. A szállodák és a vendéglátósok szerint gyakorlatilag kilátástalan a helyzet, mindent be kell szinte zárni.

Ez kész! Érthetetlen történetek álláskeresőktől

2018. augusztus 07. 14:07
Sokszor érthetetlen döntéseket vagy nemdöntéseket hoznak cégek. Amikor ezeket a sztorikat hallom, élem, elgondolkodom: valószínűleg sok, szakmailag kiemelkedő HR-est ugyanúgy lebegtet a főnöke vagy a munkaerőt kereső szakmai vezető a döntéssel, mint ahogy ő lebegteti az álláskeresőket. Vagy éppen a protokoll, process annyira betartandó, hogy az üzleti érdek (miszerint bánjunk már emberként a leendő munkatárssal, mert megéri) el is törpül mellette. Sajnos, ez nem csak azon az 1 fő HR-esen múlik, akivel az álláskereső kapcsolatban van.