Fiatal agrárkutatóknak ír ki pályázatot a NAIK

2019. szeptember 26. 08:56
Nemzeti Agrártehetség Program néven pályázatot hirdet az agrár területen tevékenykedő doktoranduszok és fiatal kutatók számára a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK).

A kiírásra november 15-éig lehet pályázni, fejenként 1,5 millió forint nyerhető el. Díjat három doktorandusz hallgató és három fiatal kutató kaphat. Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója fontos feladatnak nevezi a fiatal, tehetséges magyar agrárkutatók munkásságának felkarolását.
– Sokan közülük már egy egészen újfajta, 21. századi kutatói szemléletet képviselnek, és ez a frissesség hosszú távon nélkülözhetetlen erőtartalék Magyarország versenyképes agráriumának megteremtéséhez – mutatott rá a főigazgató.

A pályázaton olyan doktoranduszok indulhatnak, akik agrár-felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, aktívan szerepet vállalnak a hallgatói, oktatói, kutatói életben, és sikeres abszolutóriumot tettek. Pályázhatnak olyan fiatal kutatók is, akik jogviszonyban állnak valamelyik, az Agrárminisztériumhoz (AM) tartozó kutatóintézettel, agrár-felsőoktatási intézménnyel vagy annak valamely kutatóintézetével, és kiemelkedő szakmai, kutatói, oktatói és publikációs tevékenységet tudnak felmutatni.

A pályázatról bővebb információ a www.naik.hu/hirek/palyazati-felhivas honlapján érhető el.


(NAIK)

Kapcsolódó cikkek

Már pályázhat a Natura 2000 erdő kompenzációs kifizetésekre

2016. március 02. 19:25
Megjelent a Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések című felhívás (VP4-12.2.1-16.).

Jelentős a túligénylés a vidékfejlesztési pályázatoknál

2016. augusztus 19. 08:34
A Vidékfejlesztési Program (VP) több kiírása esetében jelentős a túligénylés a pályázók részéről, a legnagyobb összegre a szarvasmarha-ágazat szereplői nyújtottak be pályázatot - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára Bonyhádon.