Figyelem! A piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak!

2023. július 13. 12:48
Egy érkező hidegfront mentén nagy területen, kiterjedten, több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a nap második felére egyre inkább a déli, délkeleti, illetve keleti tájakra korlátozódhatnak a leghevesebb zivatarok. Késő estére északnyugaton már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör. A legintenzívebb cellák környezetében nagy méretű jég (néhol >5 cm átmérőjű), szélvihar (80-100 km/h, helyenként >100 km/h), illetve felhőszakadás (~20-40, néhol >50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges. 
 
Figyelem! A piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak!
Országos előrejelzés csütörtök estig
Fátyolfelhőkre, valamint erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett emellett többórás napsütés is várható. Nyugat felől több hullámban érik el zivatarrendszerek az országot, amelyek keleti irányba haladnak. Heves zivatarokra is számítani kell felhőszakadással, jégesővel, valamint erősen viharos, károkozó szélrohamokkal.
 
Zivataroktól függetlenül napközben az északnyugatira forduló szél lehet élénk, helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 31 fok között alakul, de északnyugaton ettől pár fokkal hűvösebbet, a déli, délkeleti határvidéken viszont 32, 35 fokot is mérhetnek. Késő estére többnyire 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.
 
forrás: agrotrend.hu/OMSZ

Kapcsolódó cikkek

Az évközi minimálbér-emelést elengedték, jövőre viszont érezhetően nőhet a legkisebb kereset

2023. október 31. 13:59
A dolgozói és a munkáltatói oldal egyeztetésein egyre hangsúlyosabb szerepet kap egy olyan, 2024-től 2027-ig tartó stratégia, amely szerint összeolvadna a minimálbér a garantált bérminimummal, a dolgozók szakképzettségét pedig ágazatonkénti bértarifa-rendszerrel honorálnák.

Meglepte a tél a Teslát, befagytak az autóik

2024. január 19. 14:04
Amerikaiak millióit érte el a rendkívül csípős, mínusz 20 és 30 fokos hideg.