Fokozhatja a járvány a kelet-európai átkot: az agyelszívást

2020. május 07. 08:36
Francia kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a home office új folyamatokat indíthat el a globalizált munkaerőpiacon.
Fokozhatja a járvány a kelet-európai átkot: az agyelszívást

A digitális migráció a jövő - legalábbis ez a véleménye egy fiatal francia kutatócsapatnak, mely a távmunka távlataival foglalkozik. A home office mindenütt általános gyakorlattá vált a koronavírus-járvány miatt, de főként az országhatárokon belül. A járvány utáni világban viszont kiderülhet: a globális távmunka is valós lehetőség.

A távmunka az elit munkaerő "exportját" gyorsíthatja fel

A globalizáció eddig főként abban nyilvánult meg, hogy a fejlett államok az olcsó munkaerőt keresték: hatalmas tőkebefektetéseket hajtottak végre olyan országokban, ahol a munkaerő ár-érték aránya kedvezőbb volt, mint otthon. Kína profitált a legtöbbet ebből, de az Európai Unió 2000 után csatlakozott keleti tagállamai is jórészt ezzel vonzották a külföldi tőkét – állapítja meg a Groupe d'Etudes géopolitiques elemzése.

Ebben a tekintetben nagy fordulat következhet be az elkövetkező időszakban, amikor a fejlett államokban a befektetők rádöbbennek arra: nemcsak szakmunkásgárdát lehet külföldön vásárolni, de magasan képzett elit munkaerőt is, amely jóval olcsóbb Európa keleti felén, mint a fejlettebb országokban.

Az agyelszívás folyamata ily módon felgyorsulhat, egyúttal a fejlett államok elit munkavállalói új helyzettel találhatják magukat szemben: olyan vetélytársakkal lesznek kénytelenek versenyezni , akik tudásban nem maradnak el tőlük, viszont sokkal kevesebbet kérnek a munkájukért. Szerződéssel alkalmazhatók, ezért jóval rugalmasabbak a munkaerőpiacon, ahol a munkaadók mindinkább ódzkodnak a hosszú idejű foglalkoztatástól.

A távmunka általánossá válik - jósolja a fiatal francia kutató, aki doktorandusz Párizs közgazdasági egyetemén. Cyprien Batut és munkacsoportja stílszerűen a munka ünnepén tette közzé tanulmányát, melyet a Le Monde ismertet. A fiatal kutatók szerint hamarosan vége lesz a munkahelyhez kötött munkavállaló-munkaadó viszonynak. A huszonegyedik század új digitális kapcsolatot eredményez.

Vége lesz a franciául csak „métro-boulot-dodo” (metró-meló-szunya) szókapcsolattal emlegetett napi rutinnak, amely arra utal, hogy munkások élete nem más, mint utazás a munkahelyre, ott melózás, majd onnan haza és végül alvás - kérdi a Le Monde május elsején. A kutató szerint nem mindenki számára, de aki képes távmunkára, az jobban jár a home office-szal, hiszen nem kell kimozdulnia otthonról. A munkaadónak pedig nem kell fenntartania egy nagy épületet, ahol a munkát elvégzik. Ez átrendezheti az ingatlanpiacot is.

Világ számítógépei egyesüljetek?

Mindezzel párhuzamosan felgyorsul a robotok előretörése is, mind nagyobb mértékben veszik át a kevésbé kreatív feladatokat az emberektől a számítógépek. Sok könyvelő például azzal szembesülhet, hogy a számítógépek gyorsabban és megbízhatóbban végzik el a munkát, mint ő maga. Mindez nem veszélytelen, hiszen fokozza a munkaerő kiszolgáltatottságát a munkaadókkal szemben, még a magasan kvalifikált szektorban is.

(Le Monde)

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Kirúgott munkavállalótól származik az adatvédelmi panaszok többsége

2020. február 13. 07:30
Meglehetősen hosszú türelmi idő után az adatvédelmi hatóságok egyre gyakrabban nyúlnak az adatvédelmi bírság kiszabásának eszközéhez. A bírságok ráadásul egyre nagyobbak, így a vállalkozások alapvető érdeke a megfelelés megvalósítása. Sokan alaptalanul abban reménykednek, hogy nem kerülnek az adatvédelmi hatóság látókörébe, ám a hatósági vizsgálat előfordulása bármikor bekövetkezhet. Nézzük mely szempontokra kell különösképpen ügyelni:

Kinek hány naposak lesznek az augusztusi munkahetei? Munkahely vagy munkaidő?

2019. augusztus 12. 09:09
Nyár elején írtunk a Summer Friday - vagyis a szabad nyári péntek - jelenségéről, ami az Egyesült Államokban egyre inkább terjedőben van a cégeknél. Ennek kapcsán pedig felvetődik a kérdés, hogy hogyan alakul át a munkaadó és a munkavállaló viszonya? Mi számít, a munkaidő vagy a teljesítmény, a feladat elvégzése? Kristóf Györgyi, a Hammel and Hochreiter ügyvezetője ad választ a felvetésekre.