Fokozhatja a járvány a kelet-európai átkot: az agyelszívást

2020. május 07. 08:36
Francia kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a home office új folyamatokat indíthat el a globalizált munkaerőpiacon.
Fokozhatja a járvány a kelet-európai átkot: az agyelszívást

A digitális migráció a jövő - legalábbis ez a véleménye egy fiatal francia kutatócsapatnak, mely a távmunka távlataival foglalkozik. A home office mindenütt általános gyakorlattá vált a koronavírus-járvány miatt, de főként az országhatárokon belül. A járvány utáni világban viszont kiderülhet: a globális távmunka is valós lehetőség.

A távmunka az elit munkaerő "exportját" gyorsíthatja fel

A globalizáció eddig főként abban nyilvánult meg, hogy a fejlett államok az olcsó munkaerőt keresték: hatalmas tőkebefektetéseket hajtottak végre olyan országokban, ahol a munkaerő ár-érték aránya kedvezőbb volt, mint otthon. Kína profitált a legtöbbet ebből, de az Európai Unió 2000 után csatlakozott keleti tagállamai is jórészt ezzel vonzották a külföldi tőkét – állapítja meg a Groupe d'Etudes géopolitiques elemzése.

Ebben a tekintetben nagy fordulat következhet be az elkövetkező időszakban, amikor a fejlett államokban a befektetők rádöbbennek arra: nemcsak szakmunkásgárdát lehet külföldön vásárolni, de magasan képzett elit munkaerőt is, amely jóval olcsóbb Európa keleti felén, mint a fejlettebb országokban.

Az agyelszívás folyamata ily módon felgyorsulhat, egyúttal a fejlett államok elit munkavállalói új helyzettel találhatják magukat szemben: olyan vetélytársakkal lesznek kénytelenek versenyezni , akik tudásban nem maradnak el tőlük, viszont sokkal kevesebbet kérnek a munkájukért. Szerződéssel alkalmazhatók, ezért jóval rugalmasabbak a munkaerőpiacon, ahol a munkaadók mindinkább ódzkodnak a hosszú idejű foglalkoztatástól.

A távmunka általánossá válik - jósolja a fiatal francia kutató, aki doktorandusz Párizs közgazdasági egyetemén. Cyprien Batut és munkacsoportja stílszerűen a munka ünnepén tette közzé tanulmányát, melyet a Le Monde ismertet. A fiatal kutatók szerint hamarosan vége lesz a munkahelyhez kötött munkavállaló-munkaadó viszonynak. A huszonegyedik század új digitális kapcsolatot eredményez.

Vége lesz a franciául csak „métro-boulot-dodo” (metró-meló-szunya) szókapcsolattal emlegetett napi rutinnak, amely arra utal, hogy munkások élete nem más, mint utazás a munkahelyre, ott melózás, majd onnan haza és végül alvás - kérdi a Le Monde május elsején. A kutató szerint nem mindenki számára, de aki képes távmunkára, az jobban jár a home office-szal, hiszen nem kell kimozdulnia otthonról. A munkaadónak pedig nem kell fenntartania egy nagy épületet, ahol a munkát elvégzik. Ez átrendezheti az ingatlanpiacot is.

Világ számítógépei egyesüljetek?

Mindezzel párhuzamosan felgyorsul a robotok előretörése is, mind nagyobb mértékben veszik át a kevésbé kreatív feladatokat az emberektől a számítógépek. Sok könyvelő például azzal szembesülhet, hogy a számítógépek gyorsabban és megbízhatóbban végzik el a munkát, mint ő maga. Mindez nem veszélytelen, hiszen fokozza a munkaerő kiszolgáltatottságát a munkaadókkal szemben, még a magasan kvalifikált szektorban is.

(Le Monde)

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Új szociális hozzájárulási adótörvény 2019-től

2019. február 12. 09:09
A 2019-től hatályba lépő új Szocho tv. alapvetően az eho integrációjával és a kedvezményrendszer átalakításával hoz újat a jelenlegi szabályozáshoz képest. Négy dologra is érdemes fokozottan figyelniük a társaságoknak: mely kedvezményeket vehetnek igénybe folytatólagosan a régi szabályok alapján, melyek érvényesíthetők az új szabályok alapján, milyen kedvezmények kerülnek kivezetésre, illetve mely kedvezmények érvényesíthetők visszamenőlegesen akár önellenőrzéssel is. Az rsm.hu írása.

Eljön majd az idő, amikor robotokkal fognak állásinterjúzni, vagy már itt is van?

2021. március 16. 08:56
A HR területén egyre jobban hódít a mesterséges intelligencia. Az AI alapú algoritmusok új generációja képes figyelembe venni az emberi viselkedést, a toborzás során lehetővé teszi az elfogultság kiküszöbölését, átveszi az unalmas, időigényes feladatokat és kibővíti az emberi képességeket – állítja Baltay Kristóf, a ChatBoss társtulajdonosa és korábbi ügyvezetője.