Földárverés: órák kérdése és kezdődik

2015. október 16. 13:53
"Délután elkezdi közzétenni az árverésre bocsátott állami földek adatait is a Nemzeti Földalap – jelentette be a Miniszterelnökség vezetője szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Három hektár feletti területekről van szó, a helyrajzi számok mellett a kikiáltási árat is feltüntetik majd a honlapon. A megyei kormányhivatalok vezetői közben egymás után tartanak sajtótájékoztatót a témában, a szocialisták vitanapot kezdeményeznek.
 

Lázár János azt mondta, hogy összesen 380 ezer hektár földet értékesítenek, ami az összes állami tulajdonú földterület ötöde. A gazdák november 15-étől vehetnek fel kedvezményes kamatozású hitelt 20 évre, a kölcsönt a Magyar Fejlesztési Bank folyósítja a Budapest Bank közvetítésével. A bérlőknél az önrész 10 százalék, másoknál pedig 20 – közölte Lázár János."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/foldarveres-orak-kerdese-es-kezdodik-1309321

 

Forrás:

http://hirtv.hu/

Kapcsolódó cikkek

Az Európai Bíróság elmeszelte a magyar földtörvényt

2019. május 22. 07:47
A magyar földtörvény korlátozza a külföldi befektetők haszonélvezeti jogait, emiatt Magyarország nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a Chartában biztosított tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit – közölte kedden az Európai Unió Bírósága.

Szirénákkal tüntettek az első földárverések ellen

2015. november 17. 08:48
Megkezdődtek az állami földek értékesítésére kiírt árverések, amelyek ellen országszerte tiltakoznak ellenzéki politikusok. Heves megyében az LMP aktivistái megpróbálták megakadályozni a földek eladását. Sallai R. Benedek többször is figyelmezette a vásárlókat, hogy a földek értékesítése nem törvényes - de kivezették a teremből.