Földárverés: órák kérdése és kezdődik

2015. október 16. 13:53
"Délután elkezdi közzétenni az árverésre bocsátott állami földek adatait is a Nemzeti Földalap – jelentette be a Miniszterelnökség vezetője szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Három hektár feletti területekről van szó, a helyrajzi számok mellett a kikiáltási árat is feltüntetik majd a honlapon. A megyei kormányhivatalok vezetői közben egymás után tartanak sajtótájékoztatót a témában, a szocialisták vitanapot kezdeményeznek.
 

Lázár János azt mondta, hogy összesen 380 ezer hektár földet értékesítenek, ami az összes állami tulajdonú földterület ötöde. A gazdák november 15-étől vehetnek fel kedvezményes kamatozású hitelt 20 évre, a kölcsönt a Magyar Fejlesztési Bank folyósítja a Budapest Bank közvetítésével. A bérlőknél az önrész 10 százalék, másoknál pedig 20 – közölte Lázár János."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/foldarveres-orak-kerdese-es-kezdodik-1309321

 

Forrás:

http://hirtv.hu/

Kapcsolódó cikkek

Megkezdődött az egyéni gazdaságok összeírása

2019. május 16. 14:55
A KSH mezőgazdasági adatgyűjtést kezdett szerdán az egyéni gazdaságok körében

A versenyképesség növelése a magyar mezőgazdaság legfontosabb feladata

2019. október 09. 08:33
 
Több mint 17 százalékkal bővült a mezőgazdasági beruházások növekedési üteme 2019 első félévében - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Magyar Charolais Tenyésztők Egyesületének regionális szakmai napján, kedden, Bekecsen.