Folytatódik a gigasztrájk a Lufthansánál: rengeteg utast érinthet, 1000 járatot törölnek hamarosan

2024. március 11. 17:58
A Lufthansa mintegy ezer járatának törlésére számít kedden és szerdán a légiutas-kísérők kétnapos sztrájkja miatt, aminek következtében összességében nagyjából 120 ezer embernek kell átterveznie utazását - közölte hétfőn a német légitársaság.
Folytatódik a gigasztrájk a Lufthansánál: rengeteg utast érinthet, 1000 járatot törölnek hamarosan
A munkabeszüntetés főként a két legnagyobb csomóponton, Frankfurt és München repülőterén vezet fennakadásokhoz. Frankfurtban 600, Münchenben 400 járattörlésre lehet számítani.
 
A légiutas-kísérőket képviselő UFO szakszervezet a hétvégén szólította fel munkabeszüntetésre a Lufthansánál és a Lufthansa Cityline-nál dolgozó, nagyjából 19 ezer tagját. Az UFO elsősorban 15 százalékos béremelést követel legalább másfél éves futamidejű szerződések mellett a légiutas-kísérőknek. A szakszervezet síkra száll az inflációt ellensúlyzó, mintegy 3000 eurós prémiumért és magasabb jutalékokért is.
 
forrás: penzcentrum.hu

Kapcsolódó cikkek

Befutottak a hétfői Volán-sztrájk számai, közben a SZAKSZ zsarolásról beszél

2024. január 30. 12:25
A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) január 28-29-ére szervezett munkabeszüntetésének második napján a hétfőre munkavégzésre vezényelt autóbusz-vezetők 56 százaléka, míg a teljes munkavállalói létszámnak 21 százaléka vett részt a sztrájkban - közölte a Volánbusz Zrt. A szakszervezet szerint a részvétel elérte a 75-80 százalékot.

Nincs több találgatás! Ezeket a kutakat nem kell engedélyeztetni

2023. június 14. 11:19
Kútamnesztiáról döntött az Országgyűlés.
 
Az Országgyűlés kedden döntött több agráriumot érintő kérdésről, valamint a vízgazdálkodási törvény módosításáról, amelynek értelmében egyes kutak mentesülnek az engedélyeztetési kötelezettség alól.