Folytatódik a tejágazat közösségi marketingalapjának működése

2024. január 08. 14:52
Az egészség megőrzéséhez az egészséges táplálkozáson keresztül vezet az út, ezért az Agrárminisztérium továbbra is minden eszközzel támogatja a tejfogyasztás népszerűsítését. Ennek érdekében a tárca további három évre fenntartja a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnál működő Közösségi Marketing Alapba történő, ágazati szereplők általi befizetés kötelezettségét.
Folytatódik a tejágazat közösségi marketingalapjának működése
Az egyik legtáplálóbb élelmiszer a tej, ami nemcsak finom, de egészséges is, tele van értékes fehérjékkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az agrártárca éppen ezért elkötelezett a tejfogyasztás ösztönzése mellett. Értékelve a tejszektor közösségi marketingtevékenységének eddigi eredményeit és támogatva a szakmaközi szervezeti ágazati önszabályozásokat, egy AM rendelt révén további három évre fenntartjuk a Marketing Alapba történő, ágazati szereplők általi befizetés kötelezettségét.
 
A tejágazati Marketing Alap célja a fogyasztók több, gyakoribb és tudatosabb tej- és tejtermékfogyasztásra való ösztönzése, a gyermekek, valamint a fiatalok tej- és tejtermékfogyasztásra motiváló nevelésének támogatása. A forrásoknak köszönhetően lehetőség nyílik a segítségnyújtásra is az egészségtudatos táplálkozás kialakításában a tej és tejtermékek fogyasztásának megszerettetésével, illetve a tejtermékek sokféleségének és egészséges táplálkozásban betöltött szerepének bemutatásával.
 
A Marketing Alapba való befizetés összegét a megjelent rendelet szabályozza. Ennek mértéke a Magyarország területén működő tejfeldolgozó, valamint nagykereskedelemmel vagy kiskereskedelemmel foglalkozó tejágazati szereplő tej- és tejtermék-forgalmazásából származó, tárgyévet megelőző naptári évben keletkezett nettó árbevételének fél ezreléke.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Egekben a tejtermékek ára, de lesz ez még rosszabb is!

2022. december 09. 12:27
Raskó György szerint tavasszal újabb ársokk jöhet a tejtermékeknél.
 
Hol van az a lélektani határ, ahol a vásárlók már nem vesznek le egy terméket a polcról? Mikor fékezhet az infláció? Raskó György agrárközgazdászt kérdezte az egyre dráguló tejtermékekről az rtl.hu
 
A szakember szerint szó sincs szankciós áremelkedésről
Ha az áremelkedések a szankciók miatt történnének, akkor minden tagállamban hasonló drágulás lenne, mint Magyarországon. A novemberi 22,5 százalékos hazai inflációval viszont elsők lettünk az Európai Unióban. Rengeteg élelmiszer van a legjobban dráguló tételek között, köztük több hazai előállítású tejtermék is.

A magyar élelmiszerbiztonság nemzetközi szinten is kiemelkedő

2024. május 14. 16:14
Az élelmiszerbiztonság kiemelt fontosságú, védi az emberek egészségét és jólétét, biztosítva, hogy az elfogyasztott élelmiszerek megfeleljenek a minőségi és higiéniai szabályoknak - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára a 43. Codex Analitikai és Mintavételi Szakbizottságnak (CCMAS) idei nemzetközi találkozóján ma Budapesten.