Folytatódnak az élelmiszerek esetleges kettős minőségét ellenőrző vizsgálatok

2017. június 01. 08:13
A földművelésügyi miniszter egyes élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát rendelete el annak érdekében, hogy kiderüljön: a nyaranta nagyobb mennyiségben fogyasztott termékeknél létezik-e a kettős mérce. Vagyis az azonos márkanév alatt forgalmazott élelmiszerek azonos minőségben kaphatók-e itthon és külföldön. A vizsgálat elindulásáról Fazekas Sándor beszélt az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban.

A miniszter bejelentette: a mai naptól összesen 30-35 élelmiszer termékpárt, üdítőket, alkoholos italokat, például söröket, a grillezéshez kapcsolódó élelmiszer termékeket, szószokat, salátaönteteteket, friss import zöldséget és gyümölcsöt, valamint jégkrémeket vizsgálnak majd a szakemberek a következő két hónapban. Az ellenőrzés célja, hogy az élelmiszerpiacon rend legyen – fogalmazott Fazekas Sándor. A miniszter visszautasította, hogy a magyar és a közép-kelet-európai vásárlók más minőségű élelmiszert kapjanak, mint mondjuk egy holland, német, vagy osztrák vevő. Elvárjuk, hogy a pénzükért ugyanahhoz a minőséghez jussanak a hazai fogyasztók is.

Az agrártárca vezetője a pár hónappal ezelőtti élelmiszervizsgálatra utalva kiemelte: az előző, mintegy száz termékre kiterjedő vizsgálatnál bebizonyosodott: többségüknél, mintegy hetven százalékuknál találtak érzékszervi, vagy minőségbeli eltérést. Ez elfogadhatatlan – érvelt Fazekas Sándor, egyúttal bejelentette az újabb élelmiszerekre kiterjedő átfogó ellenőrzést.

 

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Az egészésges élelmiszerek népszerűsítésére kap pénzt Magyarország is

2017. augusztus 01. 07:55
 
Az Európai Bizottság az egészséges táplálkozás népszerűsítése, továbbá az európai zöldség-, gyümölcs- és tejtermelők támogatása érdekében augusztus 1-jén új uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogramot indít. Magyarország hatmillió euró támogatást kap a programokra - írja az MTI.

Sokkal kreatívabbak a mindfulness-szel dolgozó csapatok

2018. július 23. 13:55
A gyors munkatempó és a kreativitás alapvetően ellentmondanak egymásnak. Hektikus munkahelyeken gyakran fordul elő, hogy a munkavállalók automata üzemmódba kapcsolnak, vagy mindig ugyanolyan módon közelítik meg a munkát. Ha nem rendelkeznek idővel és térrel ahhoz, hogy új és okos ötleteket találjanak ki, akkor elzárkóznak a problémák újragondolásának lehetőségétől is, amelyekkel megoldhatnák a kialakult helyzeteket.