Folytatódnak az élelmiszerek esetleges kettős minőségét ellenőrző vizsgálatok

2017. június 01. 08:13
A földművelésügyi miniszter egyes élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát rendelete el annak érdekében, hogy kiderüljön: a nyaranta nagyobb mennyiségben fogyasztott termékeknél létezik-e a kettős mérce. Vagyis az azonos márkanév alatt forgalmazott élelmiszerek azonos minőségben kaphatók-e itthon és külföldön. A vizsgálat elindulásáról Fazekas Sándor beszélt az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban.

A miniszter bejelentette: a mai naptól összesen 30-35 élelmiszer termékpárt, üdítőket, alkoholos italokat, például söröket, a grillezéshez kapcsolódó élelmiszer termékeket, szószokat, salátaönteteteket, friss import zöldséget és gyümölcsöt, valamint jégkrémeket vizsgálnak majd a szakemberek a következő két hónapban. Az ellenőrzés célja, hogy az élelmiszerpiacon rend legyen – fogalmazott Fazekas Sándor. A miniszter visszautasította, hogy a magyar és a közép-kelet-európai vásárlók más minőségű élelmiszert kapjanak, mint mondjuk egy holland, német, vagy osztrák vevő. Elvárjuk, hogy a pénzükért ugyanahhoz a minőséghez jussanak a hazai fogyasztók is.

Az agrártárca vezetője a pár hónappal ezelőtti élelmiszervizsgálatra utalva kiemelte: az előző, mintegy száz termékre kiterjedő vizsgálatnál bebizonyosodott: többségüknél, mintegy hetven százalékuknál találtak érzékszervi, vagy minőségbeli eltérést. Ez elfogadhatatlan – érvelt Fazekas Sándor, egyúttal bejelentette az újabb élelmiszerekre kiterjedő átfogó ellenőrzést.

 

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Csikkek, szikrát hányó gépek: így éghet el az egész termény

2017. július 28. 07:48
A nyár derekáig majdnem háromszor nagyobb területen pusztított a tűz a mezőgazdaságban, mint az elmúlt év egészében.

Munkaviszony: így lehet határozatlan idejűből határozott, és fordítva

2018. május 02. 08:52
Határozott idejű munkaszerződést hogyan lehet határozatlanra módosítani, ha azt mindkét fél támogatja? A határozatlan időre szóló munkaviszonyt át lehet-e alakítani szerződésmódosítással határozott idejűvé? – kérdezték olvasóink. Dr. Hajdu-Dudás Mária és dr. Kéri Ádám munkajogi ügyvéd szakértőink válaszoltak.