Fontos az olasz-magyar agrárkapcsolatok erősítése

2023. szeptember 25. 15:06
Olaszország számos területen játszik fontos szerepet a magyar élelmiszeriparban, mind az élelmiszerimport és -export, mind pedig a vendéglátás terén –  idézte a kormany.hu dr. Nobilis Márton az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár szavait az Olasz Agrár és Élelmiszeripari Technológiák konferenciáról.
Fontos az olasz-magyar agrárkapcsolatok erősítése
Az államtitkár hozzátette, az olasz élelmiszerek, mint például tészta, paradicsomszósz, sajtok, olívaolaj és számos más termék széles körben elérhetők Magyarországon.
 
Kifejtette, az olasz és magyar élelmiszeripari vállalkozások között számos partnerség és együttműködés jött létre az évek során.
Dr. Nobilis Márton kiemelte, a  kapcsolatok hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez és a két ország közötti gazdasági együttműködés erősítéséhez. Olaszország és Magyarország együttműködése az agrár- és élelmiszeripari szektorban jelentős.
 
Ezek a partnerségek segíthetik az innovációt és a termékek minőségének fejlesztését.
Az államtitkár végül felhívta a figyelmet arra, hogy az élelmiszeripar és a kereskedelem mindkét nemzet gazdaságának kulcsfontosságú szektor. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése és erősítése kiemelkedő fontosságú.
 
forrás: agrotrend.hu/kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Több, mint 200-fajta csemegeszőlőt mutattak be Pécsen

2023. augusztus 28. 13:05
Az országos rendezvényen az idén csaknem húsz kiállító jelent meg a portékáival.
 
Több mint 200 különböző fajtát ismerhettek és kóstolhattak meg az érdeklődők a II. Országos Csemegeszőlő Kiállításon és Versenyen szombaton Pécsen – közölte a szervező, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete az MTI-vel.
 

ELINDUL A HATÓSÁGI ÁRAS TŰZIFAPROGRAM

2022. november 14. 11:53
Elindul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni a vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál. Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni. A kormány ezzel újabb rendkívüli intézkedést tesz az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energia- és gázválság ellensúlyozására és a magyar családok rezsicsökkentésére.