Fontos kerékpárútszakaszt adtak át Tatabányán

2023. november 22. 14:46
Tatabányán megépült az Által-ér völgyi kerékpárút eddig hiányzó szakasza, így folyamatos kerékpáros összeköttetés jött létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között - közölte a városháza.
Fontos kerékpárútszakaszt adtak át Tatabányán
Tájékoztatásuk szerint a beruházásra 808 millió forint pályázati támogatást nyertek el. A nyomvonalról három leágazást alakítottak ki Dózsakert, Kertváros városrész és a Tatabánya-Környe Ipari Park irányába.
 
Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.
 
A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, majd a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé.
 
Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Két napig Villány lesz a cabernet franc világvárosa

2022. november 16. 11:54
Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, izgalmas szakmai előadások és szélesre tárt pinceajtók várják november 25-én és 26-án a Villányba érkező vendégeket a Franc&Franc fórumon és kóstolónapon.
 
A VII. Franc&Franc Fórumot november 25-én, pénteken 9.30 órától rendezik meg, a rendezvénynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont.
 

Érkezik a Boglya Feszt, a Tisza-tavi öko-művészeti fesztivál

2023. május 26. 14:39
Öt település, tucatnyi zenés előadó, falusi és közösségi programok, valamint számos helyi mesterség bemutatkozása várja a fiatalokat és a családokat a Tisza-tó partján első ízben megrendezésre kerülő Boglya Feszten 2023. június 23-25. között.
 
Idén először rendezik meg a Boglya Fesztet, amellyel egy olyan fesztivált álmodtak meg a Tisza vidékén, ahová a fiatalok szívesen kiszakadnak a nagyvárosok forgatagából, és ahová a családok is bátran eljöhetnek. A fesztivál helyszínének öt település ad otthont: Tiszadorogma, Egyek, Ároktő, Tiszabábolna és Tiszavalk – tájékoztatták lapunkat a szervezők.