Fontos kerékpárútszakaszt adtak át Tatabányán

2023. november 22. 14:46
Tatabányán megépült az Által-ér völgyi kerékpárút eddig hiányzó szakasza, így folyamatos kerékpáros összeköttetés jött létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között - közölte a városháza.
Fontos kerékpárútszakaszt adtak át Tatabányán
Tájékoztatásuk szerint a beruházásra 808 millió forint pályázati támogatást nyertek el. A nyomvonalról három leágazást alakítottak ki Dózsakert, Kertváros városrész és a Tatabánya-Környe Ipari Park irányába.
 
Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.
 
A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, majd a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé.
 
Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Adventi fényárban úszik a Lillafüredi-vízesés

2023. december 11. 15:32
December 10-én fénybe borult hazánk legnagyobb vízzuhataga, a Lillafüredi-vízesés. A különleges látványt egészen karácsonyig lehet majd megcsodálni.

Húsz szolgáltatót mutat be Siófok őszi GasztroFok térképe

2023. október 19. 15:48
A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.