Megszépült a miskolctapolcai őspark

2023. augusztus 21. 16:26
Csaknem 960 millió forintból újult meg a miskolctapolcai őspark – adta tájékoztatásul Miskolc önkormányzata.
A közlemény szerint megújult a Barlangfürdő szomszédságában lévő park, a sétaútvonalak, a közművek és a közvilágítás, valamint mintegy 30 ezer növényt ültettek el a területen. Emellett miniatűr bronzszobrokat és fa játékszobrokat helyeztek ki.
Megszépült a miskolctapolcai őspark
A beruházás alatt a mókusszobrokat megőrizve felújították a park hídjait és megépült három kisebb és három nagyobb pavilon, melyek árusító- és szolgáltatóhelyként működnek majd.
 
Csaknem 2500 köbméternyi iszaptól szabadították meg a csónakázó tavat, ahol két új csónak és három új vízibicikli várja a látogatókat.A tó iszapmentesítésére azért volt szükség, mert az iszapréteg vastagsága helyenként a 80-100 centimétert is elérte.
 
Mint írták, a területen évtizedek óta nem voltak komolyabb fejlesztések a tavalyi évig, amikor komplex rekonstrukciós munkák kezdődtek el. Bár a munkálatok most fejeződtek be, a felújított területre már "félkész" állapotban is nagy volt az érdeklődés.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Gyadai tanösvény: a Börzsöny legnépszerűbb gyermekbarát sétaútja

2023. január 12. 14:27
Magyarország legnagyobb függőhídjával, kicsiknek és gyermeklelkű felnőtteknek egyszerűen kihagyhatatlan úticél a Naszály-hegy oldalán kanyargó Gyadai tanösvény.
A Gyadai tanösvény mintegy hat kilométer hosszú, óriási függőhídjairól, a mocsáron átívelő fapallóiról méltán híres, s az már csak hab a tortán, hogy miközben fantasztikusan szórakozunk a természet lágy ölén, még fontos ismeretek birtokába is kerülünk. Ugyanis a tanösvény 13 állomásán információs táblák mutatják be a környék állatvilágát.

„Békebeli” hangulatú hegyi porta

2023. április 12. 11:24
„Az, hogy gazdálkodó lettem, és hogy mindig vonzódtam a mezőgazdaság felé, egész biztosan genetikailag kódolva van bennem. Ezért alakítottam ki Türjén az Öreghegyi porta nevű birtokot, ami nemcsak kikapcsolódást jelent nekem, hanem szakmai tudnivalókat nyújt a hozzám betérőknek” - mesélte tudósítónknak Keresztes János nyugalmazott agrármérnök.
 
A Zala megyei Türje festői zártkerti részében van a hagyományos gyümölcster­mesztéssel foglalkozó háztáji gazdaság. A kilátás pazar, a távolban hegyek szegélyezik a panorámát, csend van és nyugalom, természetközeli környezetben és jó levegőben van része a gazdáknak és látogatóiknak.