Fontos módosítást jelentett be az Agrárkamara: ez sok gazdát érinteni fog

2021. július 21. 17:20
Megjelent az agrárminiszter 25/2021. (VII. 14.) AM rendelete egyes agrártámogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról, mely többek között magában foglalja a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar beruházási hiteleihez kapcsolódó kamattámogatásáról szóló 42/2019. (IX. 20.) AM rendelet módosítását is
Fontos módosítást jelentett be az Agrárkamara: ez sok gazdát érinteni fog

A mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar beruházási hiteleihez kapcsolódó kamattámogatásáról szóló 42/2019. (IX. 20.) AM rendelet 2. § (5) bekezdésben meghatározott kamattámogatás mértéke az ügyleti kamat 80%-a, de legfeljebb 2 százalékpont éves szinten azzal, hogy kamattámogatás csak azon kamatidőszak tekintetében nyújtható, amelynél a hiteldíj nem haladja meg az 5%/év szintet - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.Továbbá a 4. § (1) bekezdésében a kamattámogatás benyújtásának határideje 2021. december 31-re változott. A rendelet a kihirdetését (2021. július 14.) követő harmadik napon lép hatályba.

 

www.agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Az agrárminisztérium felkészült az aszálykár enyhítésére

2019. április 05. 08:02
A mostani csapadékszegény időszakban az Agrárminisztérium által az elmúlt években folyamatosan fejlesztett agrárkár-enyhítési rendszer nyújt segítséget.

Elkezdődött az agrárágazat átfogó modernizációja

2021. március 12. 07:41
Ahogy a személyes életutamban, úgy az ország életében is meghatározó esztendő volt 2010. Engem akkor választottak Mosonmagyaróvár polgármesterévé, ami fontos szerepet játszott abban, hogy ma már nemcsak egy várost, egy térséget, hanem miniszterként egy országot szolgálhatok. Nyolc év szocialista kormányzás után ugyanebben az évben bízták meg politikai szövetségünket a választók azzal, hogy vezessük ki az országot abból a nehéz helyzetből, amit elődeink hibás döntései okoztak. Úgy gondolom, az agrárium esetében ez kétségkívül sikerült.