Tekintélyt parancsolóan vonultak téli szálláshelyükre a hortobágyi szürkemarhák

2021. november 30. 09:03
November végén téli szállásukra indultak a legelő állatok a Hortobágyon, Papegyházáról és Sárkányról a hétvégén hajtották be a szürkemarhákat Darasságra, erről a Hortobágyi Nonprofit Kft. számolt be Facebook-oldalán.
Tekintélyt parancsolóan vonultak téli szálláshelyükre a hortobágyi szürkemarhák

A hideg idő beálltával, ahogy a napok egyre rövidülnek, a Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, az állatok elindulnak a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre, mivel a legelők már nem biztosítják a kellő mennyiségű táplálékot.

A szürkemarhák behajtását ebben az évben is Derencsényi István díjnyertes természetfotós örökítette meg. Bár az idő zord volt, az állatok tekintélyt parancsolóan vonultak, így születtek az alábbi csodálatos felvételek.

GALÉRIA
 
DERENCSÉNYI ISTVÁN / FACEBOOK
https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2021/11/30/hortobagy-szurkemarhak-behajtasa-derencsenyi-istvan-2021/

Kapcsolódó cikkek

AM: a gazdálkodók uniós támogatásának összhangban kell lennie a környezetvédelmi követelményekkel

2019. április 16. 08:36
A mezőgazdasági ágazatnak is hozzá kell járulnia a környezetvédelmi szempontok érvényesüléséhez, és a klímaváltozás elleni küzdelemhez, azonban megfelelő egyensúlyt kell találni az új Közös Agrárpolitika (KAP) környezetvédelmi ambíciószintje és a rendelkezésre álló uniós források nagysága között – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára hétfőn, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács luxemburgi ülésén.

Mézzel bizonyítottan gyorsabban gyógyulnak a sebek és az égési sérülések!

2020. január 22. 09:29
Számos kutatás bizonyítja, hogy a méz segíti a közepesen súlyos sebek és égési sérülések gyógyulását. Égések esetén akár 4-5 nappal gyorsabban hozhat gyógyulást a méz, mint a szokásos sebtapaszokkal vagy szerekkel. Ez a hatás azonban a krónikus sebek és súlyos égési sérülések esetén nem mutatható ki.