Tekintélyt parancsolóan vonultak téli szálláshelyükre a hortobágyi szürkemarhák

2021. november 30. 09:03
November végén téli szállásukra indultak a legelő állatok a Hortobágyon, Papegyházáról és Sárkányról a hétvégén hajtották be a szürkemarhákat Darasságra, erről a Hortobágyi Nonprofit Kft. számolt be Facebook-oldalán.
Tekintélyt parancsolóan vonultak téli szálláshelyükre a hortobágyi szürkemarhák

A hideg idő beálltával, ahogy a napok egyre rövidülnek, a Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, az állatok elindulnak a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre, mivel a legelők már nem biztosítják a kellő mennyiségű táplálékot.

A szürkemarhák behajtását ebben az évben is Derencsényi István díjnyertes természetfotós örökítette meg. Bár az idő zord volt, az állatok tekintélyt parancsolóan vonultak, így születtek az alábbi csodálatos felvételek.

GALÉRIA
 
DERENCSÉNYI ISTVÁN / FACEBOOK
https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2021/11/30/hortobagy-szurkemarhak-behajtasa-derencsenyi-istvan-2021/

Kapcsolódó cikkek

Ezt a hatalmas földbirtokot is elárverezi az állam

2015. október 16. 13:46
"258 hektáros az a legnagyobb birtoktest, amelyet az állami földliciteken elárvereznek Hajdú-Bihar megyében. Összesen félezer földrészletre lehet majd licitálni 16 árverési napon november 23. és december 22. között.
 

Ángyán: A parlamentben biorobotok ülnek

2015. október 30. 10:00
Lázár János korábbi kijelentése, mely szerint szétlopják az erdészetek, az állami cégek privatizációját előkészítő kommunikációs fogás lehetett – mondta Ángyán József volt államtitkár az ATV Szabad szemmel című műsorában.