Forest Expert Program - szakmai ösztöndíj egy hónapra

2021. február 22. 10:03
Az Erdészeti Szakértői Program célja az erdőgazdálkodással kapcsolatos tapasztalatok cseréjének növelése a szakértők között, és ezáltal a kapcsolatépítés és az ismeretek átadása a fenntartható erdőgazdálkodás területén világszerte.
Forest Expert Program - szakmai ösztöndíj egy hónapra

A Német Erdészeti Társaság, amely az erdőgazdálkodással globális kérdéseivel is foglalkozó szakemberek kiterjedt hálózatát működteti - NIWA (Netzwerk für nachhaltige internationale Waldwirtschaft) elnevezésű rendsze - pályázatot hirdet egy hónapos, németországi szakmai továbbképzésre.

 

Az "Erdészeti Szakértői Programot" a Szövetségi Élelmezési és Mezőgazdasági Minisztérium (BMEL) alapította és finanszírozza.

Ezen a hálózaton alapulva, a program szakmai gyakorlatokat kínál a fenntartható erdőgazdálkodási ismeretek fejlesztése érdekében Németországban. Az állami és magán erdőgazdaságok, minisztériumok és a német erdészeti ágazat szövetségei részt vesznek ebben az együttműködésben. A következő három évben legalább tíz ösztöndíjat biztosítanak egy-egy hónapos németországi tartózkodáshoz.

 

A hangsúly elsősorban a német fejlesztési együttműködés fókuszrégióinak pályázóira irányul, akik az erdőgazdálkodás és az erdőpolitika területén dolgoznak.

 

Az egy hónapos, gyakorlat-orientált, Németországban töltendő ösztöndíjra 2021. február 15 - 2021. február 28 között lehet jelentkezni.

 

A programban 2016-ban részt vett Iványi Ákos erdőmérnök, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt gazdasági igazgatója, aki a pályázati lehetőségre felhívta a FATÁJ figyelmét.

szerk: TJ, Forrás: ForestExpertProgram

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Fából épített műholdaké lehet a jövő

2021. február 12. 08:54
A világ első fából készült műholdjait akarják létrehozni a Kiotói Egyetem és egy japán cég szakemberei - adta hírül pár hete a BBC. A cél az, hogy a technológiával csökkentsék az űrszemetet.

Természetjáró szálláshelyek erdőn-mezőn

2020. november 16. 09:49
Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ gondozásában megjelent a Természetjáró szálláshelyek erdőn-mezőn hét ingyenes füzete. Ezek oldalain segítünk megtalálni, hogy hol töltheted az éjszakát, ha már most tervezgeted a több napos kirándulásokat jövőre.