Forest Expert Program - szakmai ösztöndíj egy hónapra

2021. február 22. 10:03
Az Erdészeti Szakértői Program célja az erdőgazdálkodással kapcsolatos tapasztalatok cseréjének növelése a szakértők között, és ezáltal a kapcsolatépítés és az ismeretek átadása a fenntartható erdőgazdálkodás területén világszerte.
Forest Expert Program - szakmai ösztöndíj egy hónapra

A Német Erdészeti Társaság, amely az erdőgazdálkodással globális kérdéseivel is foglalkozó szakemberek kiterjedt hálózatát működteti - NIWA (Netzwerk für nachhaltige internationale Waldwirtschaft) elnevezésű rendsze - pályázatot hirdet egy hónapos, németországi szakmai továbbképzésre.

 

Az "Erdészeti Szakértői Programot" a Szövetségi Élelmezési és Mezőgazdasági Minisztérium (BMEL) alapította és finanszírozza.

Ezen a hálózaton alapulva, a program szakmai gyakorlatokat kínál a fenntartható erdőgazdálkodási ismeretek fejlesztése érdekében Németországban. Az állami és magán erdőgazdaságok, minisztériumok és a német erdészeti ágazat szövetségei részt vesznek ebben az együttműködésben. A következő három évben legalább tíz ösztöndíjat biztosítanak egy-egy hónapos németországi tartózkodáshoz.

 

A hangsúly elsősorban a német fejlesztési együttműködés fókuszrégióinak pályázóira irányul, akik az erdőgazdálkodás és az erdőpolitika területén dolgoznak.

 

Az egy hónapos, gyakorlat-orientált, Németországban töltendő ösztöndíjra 2021. február 15 - 2021. február 28 között lehet jelentkezni.

 

A programban 2016-ban részt vett Iványi Ákos erdőmérnök, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt gazdasági igazgatója, aki a pályázati lehetőségre felhívta a FATÁJ figyelmét.

szerk: TJ, Forrás: ForestExpertProgram

www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Új turistaházat adtak át Sopronban, a Hidegvízvölgyben

2021. május 25. 09:47
Új turistaházat adtak át pénteken Sopronban, a Hidegvízvölgyben; amit a néhai magyar erdőmérnökről és a soproni Erdészeti Főiskola Kossuth-díjas egyetemi tanáráról Roth Turistaháznak neveztek el.

Kitüntetés március 15. alkalmából

2021. március 17. 09:34
Idén a vírus miatt most márciusban sajnos nem személyesen vehetik át a kitüntetéseket. Ugyanakkor a megfelelő helyeken közzéteszik: ki milyen kitüntetést és milyen indoklással kap. E cikkben szakterületünk idén tavaszi kitüntetettjeiről adunk hírt.