Fűszerpaprika-termelők igényelhetnek támogatást

2017. május 08. 07:48
A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014 (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhet a fűszerpaprika-termelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából megvásárolt fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására – közölte az Államkincstár.

A támogatás igénybevételéhez a 36/2017. (IV. 11.) számú Kincstár Közleményben rendszeresített nyomtatványt 2017. május 1. és augusztus 5. közötti időszakban kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz az előírt mellékletek csatolásával együtt.

Figyelemmel arra, hogy a benyújtási időszak utolsó napja és az azt követő nap is munkaszüneti nap, a támogatási kérelmet legkésőbb 2017. augusztus 7. napján még postára lehet adni.

A támogatás igénybevételére az a fűszerpaprika-termelő jogosult, aki a támogatás alapját képező, vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasználta.

A támogatás mértéke a 2016. október 20. és 2017. április 30. közötti időszakban megvásárolt fémzárolt vetőmag nettó árának 75 %-a, de kilogrammonként legfeljebb 30 000 forint. A rendelkezésre álló forrás legfeljebb 170 millió Ft.

A támogatás összege a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével kerül meghatározásra.

otpagrar.hu

Kapcsolódó cikkek

Száztizennégymilliárd fejlesztésre

2017. február 06. 08:46
Élelmiszeripari, borászati, erdészeti, tájgazdálkodási, Infrastrukturális beruházások valósulhatnak meg pályázati pénzekből 

Ezeket a Vidékfejlesztési pályázatokat várjuk idén nyáron II.

2016. május 30. 11:56
Júniusban várható a kertészeti gépek korszerűsítésére, júliusban pedig a jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházásra vonatkozó kiírások meghirdetése.