Gallóné nem csatlakozik Mendreyékhez

2016. február 24. 13:35
A pedagógusok sztrájkbizottságának határozott szándéka a megegyezés a kormánnyal, de a huszonöt pontos követelésre adott minisztériumi megállapodástervezet nem ebbe az irányba mutat – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke az MTI-nek. 

Arról is beszélt, elindították a sztrájkkészültség felmérését, azonban „szó sincs arról”, hogy meghirdették volna a munkabeszüntetést.

Amint arról hírt adtunk, Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfőn közös sztrájkot indítványozott, azt sürgetve, hogy a PSZ mondja fel a kormánnyal 2013-ban kötött megállapodást. A sztrájkbizottság közleményben utasította vissza, hogy újabb béremelést követelnének, mint írták, fizetésemelési követelésük csak az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik. A szaktárca számításai szerint viszont a huszonötből három pont tartalmaz „rejtett” béremelési követelést, ezek a kötelező óraszám huszonhatról huszonkettőre csökkentésére, az órakedvezmények és pótlékok visszaállítására vonatkozó kérések, amelyek 18 százalékos pluszt jelentenek. 

Kapcsolódó cikkek

Délelőtt online tanít, délután maszkokat varr a gyáli tanárnő

2020. március 26. 08:09
Respect, Kedves Mária!
 

Friss Eurostat adat: Budapest életszínvonalban lepipálja Bécset és Berlint

2021. március 08. 09:52
 
Az Eurostat adatai alapján az életszínvonalat tekintve Budapest több fontos nyugat-európai várost is megelőz. Prága, Varsó vagy Pozsony azonban így is előttünk jár.