Gallóné nem csatlakozik Mendreyékhez

2016. február 24. 13:35
A pedagógusok sztrájkbizottságának határozott szándéka a megegyezés a kormánnyal, de a huszonöt pontos követelésre adott minisztériumi megállapodástervezet nem ebbe az irányba mutat – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke az MTI-nek. 

Arról is beszélt, elindították a sztrájkkészültség felmérését, azonban „szó sincs arról”, hogy meghirdették volna a munkabeszüntetést.

Amint arról hírt adtunk, Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfőn közös sztrájkot indítványozott, azt sürgetve, hogy a PSZ mondja fel a kormánnyal 2013-ban kötött megállapodást. A sztrájkbizottság közleményben utasította vissza, hogy újabb béremelést követelnének, mint írták, fizetésemelési követelésük csak az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik. A szaktárca számításai szerint viszont a huszonötből három pont tartalmaz „rejtett” béremelési követelést, ezek a kötelező óraszám huszonhatról huszonkettőre csökkentésére, az órakedvezmények és pótlékok visszaállítására vonatkozó kérések, amelyek 18 százalékos pluszt jelentenek. 

Kapcsolódó cikkek

Nielsen: 4 százalékkal nőtt az élelmiszer kiskereskedelem forgalma az utóbbi 12 hónapban

2016. március 21. 08:15
A legutóbbi vizsgált időszakban, 2015. február és 2016. január között az élelmiszer kiskereskedelem közel 1550 milliárd forint értékű forgalmat bonyolított le, 4 százalékkal nagyobbat, az előző hasonló időszakhoz képest - közölte a Nielsen piackutató az MTI-vel.

A szigligeti vár is bekerült a NatGeo egyik filmjébe

2020. augusztus 10. 10:11
A szigligeti vár felújítását is bemutatja majd a National Geographic egyik dokumentumfilmje, amely madártávlatból láttatja az egyes országok érdekességeit.