Gazdaságátadás: az állatokat akkor is el kell látni, ha családi tragédia történt

2023. október 20. 17:41
Az első gazdasszonyokról szóló konferencián jártunk.
 
A MAGOSZ első "Gazdaasszony az agráriumban" című konferenciáján gazdálkodók beszélgettek a nők szerepéről az agráriumban az OMÉK-on. A kerekasztal-beszélgetés során elhangzott, hogy a 15-20 évvel ezelőtti időszakhoz képest olyan mértékű az innováció és az adminisztrációs rendszer változása, hogy ma már nagyon szerteágazó, amihez egy gazdálkodónak, legyen nő vagy férfi, értenie kell (finanszírozás, projektmenedzsment, piacelemzés, agrotechnológia, értékesítés).
Gazdaságátadás: az állatokat akkor is el kell látni, ha családi tragédia történt
A beszélgetés során többször elhangzott, hogy jelentősen megváltozott a nők szerepe az agráriumban, főként azért, mert a modernizációnak és a gépesítésnek köszönhetően már nem elsősorban a fizikai munka kihívása okozz a legnagyobb feladatot. "Nem férfi szakemberek és női szakemberek vannak, hanem olyanok, akik értenek a munkájukhoz és akik nem" – hangzott el egy olyan gazdálkodó hölgy részéről, aki az agráregyetem elvégzése után egy 10 fős, idősebb férfiakból álló munkavállaló csoport vezetője lett.
 
A Hajdú-Bihar megyéből érkezett gazdálkodó arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdaságátadás sürgető feladat az agráriumban, és főként azokban a gazdaságokban kell mindent időben elintézni, ahol állattartás is folyik, mert az állatok ellátásában egyetlen napot sem lehet kihagyni, akkor sem, ha családi tragédia történt.
 
A gazdaságátadással kapcsolatban ITT található több információ.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Hóvihar tombol Kaliforniában – videó

2023. február 27. 10:41
Elképesztő havazás és brutális mennyiségű csapadék érkezett Kaliforniába.
 
Csapadékrekordok dőltek meg Kalifornia déli részén a szokatlanul esős és havas hétvégén – közölte vasárnap az amerikai meteorológiai szolgálat.
 
Dél-Kaliforniában csaknem 2 méter hó hullott a hétvégén a magasabban fekvő hegyekben, de a télies időben már 300 méter felett tartós volt a hóréteg.

Tüntetéshullám Európában: már a lengyel gazdák is forgalomlassító akciókkal tiltakoznak

2024. január 25. 12:54
250 helyszínen mezőgazdasági gépekkel lassították a közúti forgalmat.
 
Tüntető gazdák szerdán lengyelországi közutakat torlaszoltak el az Európai Unió zöld megállapodása és az ukrán termékek korlátlan európai behozatala ellen tiltakozva.