Gólyalábasok, tojásfestés és vödrös locsolkodás is lesz a mezőkövesdi matyó húsvéton

2024. március 14. 17:00
Mezőkövesden idén 21. alkalommal rendezik meg a Matyó Húsvétot március 31-én és április 1-jén.
Gólyalábasok, tojásfestés és vödrös locsolkodás is lesz a mezőkövesdi matyó húsvéton
Húsvét vasárnap és húsvét hétfőn az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokat ismerhetik meg a látogatók a matyó és a térségbeli hagyományőrző csoportok jóvoltából, de sztárvendégek is lesznek a fellépők között. Vasárnap Kalap Jakab szórakoztatja a gyerekeket, hétfőn pedig Pál Dénes műsora zárja a napot. Hétfőn délben a Vaga Banda gólyalábas vásári komédiája vár kicsiket és nagyokat a színpad elé.
 
Vasárnap bábszínházzal indul a nap, de a két nap során többféle kézműves foglalkozás, tojásfestő műhely, óriásbuborék-fújás, játékudvar és babasarok is várja a legkisebbeket. Az utcákon kézműves és gasztronómiai termékek vásári forgataga fogadja az érkezőket.
 
Hétfőn több alkalommal vödrös locsolkodást láthatnak az érdeklődők a Hadas városrészben. A Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán a gyerekek kedvence, a húsvéti állatudvar és -simogató, valamint kovácsbemutató fogadja a vendégeket. A Matyó Múzeumban és a Takács István Gyűjteményben pedig többféle kézműves foglalkozás közül választhatnak az érdeklődők a matyó és szűcs motívumokhoz, valamint a húsvéti és keresztény jelképekhez kapcsolódóan.
 
Az ünnep idején nyitott kapukkal várják az érdeklődőket a múzeumok, kiállítóhelyek, alkotóházak és a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő.
 
A rendezvényen való részvétel és a parkolás ingyenes (a múzeumi programok kivételével).
 
Helyszín: Hadas városrész (Kisjankó Bori u.) és Eötvös úti parkoló
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Megkezdte a toborzást a hamarosan nyíló, ötcsillagos Dorothea Hotel

2023. augusztus 22. 16:52
Tovább bővül Budapesten a Marriott International szállodalánc prémium portfóliója; novemberben nyitja meg kapuit a három történelmi épület különleges összekapcsolódásából megszülető ötcsillagos Dorothea Hotel, Budapest, Autograph Collection.
A 216 szobás szálloda izgalmasan ötvözi a város modern energiáját időtlen szépségével, tökéletesen illeszkedve az Autograph Collection Hotels márka portfóliójába, egy különleges új szállodát és pezsgő találkozási pontot kínálva a belváros szívében. A hotelben már gőzerővel folyik a toborzás változatos munkakörökbe.

Szerzetesi cellákat alakítottak át szállodai szobákká Sopronbánfalván

2024. január 23. 16:00
A Sopronhoz tartozó, hegyek közé ékelődő Sopronbánfalván, a templom falához épült kolostorban különleges világba csöppenünk. Az egykori szerzetesi cellákból 23 fürdőszobás szállodai szobát hoztak létre puritán berendezéssel, de a mai kor igényeit is kielégítve.