Gyálon és Monoron is megjelent a koronavírus

2020. március 18. 07:59
Egy házaspár otthoni karanténban van, ők tünetmentesen, jól vannak, egy nőnél azonban kimutatták a koronavírus-fertőzést, közölte a város polgármestere kedden egy Facebook-videóban. Pápai Mihály elmondta:

 

A hölgyet múlt héten tüdőgyulladással kezelték otthon, a hétvégén bekerült a Dél-pesti Kórházba, utána átkerült a Szent László Kórházba, miután megállapították, hogy koronavírusa van.

A polgármester elmondta, hogy az érintett nőt kórházba vitték, az illetékes hatóságok intézkednek, megkezdik a kontaktkutatást. A történtek miatt Gyálon az a döntés született, hogy a hétfőtől ügyeleti rendben működő óvodák, bölcsődék bezárnak, ahogyan a piacok is. A polgármester arra kérte a lakosokat, hogy ne használják a zárt és nyitott közösségi tereket, játszótereket, ne menjenek el otthonról. Kéri, hogy kerüljék el a csoportba tömörülést, lehetőség szerint a nagy családi programokat is halasszák el. Elmarad a véradás, de a Magyar Vöröskereszt azt kéri, aki teheti, menjen el a fix véradó pontokra. A polgármesteri hivatal is bezár, csak online lehet ügyeket intézni. A hetven év feletti lakosok a honlapon megadott telefonszámon kérhetnek segítséget gyógyszer- és élelmiszerellátás miatt. 

Monoron is koronavírusos betegről adtak hírt

Monori koronavírus-fertőzöttről ír a város honlapja, megemlítve, hogy a kérdéses beteg (akinek sem a nemét, sem az életkorát nem közölték) március 9-én, az otthonában kapott ellátást Dr. Misuth Gábor által. A betegnél március 16-án lett pozitív a teszt, ezért az őt ellátó háziorvos is járványügyi megfigyelés alá kerül március 23-ig, ami után az első rendelési napja március 24. lesz majd.

A háziorvos jól van, tünetmentes, a vele kontaktusba került személyeket, így az általa ellátott betegeket, ezért nem szükséges járványügyi megfigyelés alá helyezni a járási tiszti főorvos által küldött tájékoztató szerint. Dr. Misuth távdiagnosztikában, tanácsadásban rendelési időben mobil telefonon március 24-ig is elérhető, írják.

index.hu

Kapcsolódó cikkek

Levelet írtak Kásler Miklósnak – ezt kérik a minisztertől

2020. szeptember 25. 08:53
Két szakszervezet közösen fordult az EMMI miniszteréhez.

ERRE KELL FIGYELNED PALÁNTAVÁSÁRLÁSKOR - NÉHÁNY TRÜKK, AMIVEL NEM LŐHETSZ MELLÉ

2019. május 03. 09:20
Palántát bárki nevelhet otthon vetőmagról, nem ördögtől való azonban az sem, ha valaki szakboltban vásárolja meg a növénykezdeményt, és azt ülteti ki a kertbe, vagy akár a balkonra cserépbe. Mi most az utóbbiaknak szeretnénk segíteni, van ugyanis néhány szabály, amit érdemes betartani a palántavásárláskor, és néhány apróság, amire nem árt odafigyelni. A palánták minősége nagyon fontos, ezért elegendő időt kell szentelnünk arra, hogy megfelelő növényeket válasszunk.