Gyermekvasutasokat avattak Hűvösvölgyben

2023. június 12. 15:11
180 ifjú gyermekvasutas tett fogadalmat a hűvösvölgyi végállomáson. A budai hegyekben kanyargó kisvasút idén jubileumát is ünnepli: 75 éve szállítja a kirándulókat, a szolgálatot 10-14 éves kisvasutasok látják el.
 
Gyermekvasutasokat avattak Hűvösvölgyben
A fiatalok négy hónapos tanfolyamon vettek részt, ahol a vasutas szakma alapjaival ismerkedhettek meg, a sikeres vizsga után pedig szolgálatba állhattak.
 
Gyakran előfordul, hogy az ifjú vasutasok közül kerülnek ki a MÁV Zrt. vezetői. Itt ismerkedett meg a vasutas szakma alapjaival Hegyi Zsolt, a MÁV szolgálatfejlesztési és értékesítési vezérigazgatója is.
 
Pafféri Zoltán, MÁV vezérigazgatója már arról beszélt, hogy a 75 éves gyermekvasúton idén rekordszámú gyermekvasutast avathattak fel.
 
Hozzátette: a magyar gyermekvasút a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, ugyanis ez a leghosszabb vasútvonal ahol a gyermekek végzik a forgalmi és kereskedelmi tevékenységet.
 
forrás: hirtv.hu

Kapcsolódó cikkek

Több fát a nagyvárosokba!

2023. szeptember 28. 16:44
Több fát a nagyvárosokba! A városi parkok javítják a levegő minőségét és élhetőbbé teszik a környezetet.
Nem csak az erdőterületek növelése érdekében van szükség még több fára, a fák, cserjék telepítésére városi környezetben is nagy szükség lenne. A parkok, fasorok komoly hatással vannak a nagyvárosok klímájára: amellett, hogy segítenek “megtisztítani” a levegőt, az ott élők mindennapi komfortérzetét is javítják.

Máris jöhet a visszamenőleges nyugdíjemelés Magyarországon? Elszabadult a drágulás, lépni kellene

2023. január 13. 10:56
A kormány 2022. januárig visszamenőleg 1,5 százalékkal korrigálja márciusban a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat - közölte a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa.
 
Elvárjuk, hogy a kormány 2022. januárig visszamenőleg 1,5 százalékkal korrigálja márciusban a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat – közölte a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa a Központi Statisztikai Hivatal mai gyorstájékoztatójából megismert adatokra reagálva.