Gyermekvasutasokat avattak Hűvösvölgyben

2023. június 12. 15:11
180 ifjú gyermekvasutas tett fogadalmat a hűvösvölgyi végállomáson. A budai hegyekben kanyargó kisvasút idén jubileumát is ünnepli: 75 éve szállítja a kirándulókat, a szolgálatot 10-14 éves kisvasutasok látják el.
 
Gyermekvasutasokat avattak Hűvösvölgyben
A fiatalok négy hónapos tanfolyamon vettek részt, ahol a vasutas szakma alapjaival ismerkedhettek meg, a sikeres vizsga után pedig szolgálatba állhattak.
 
Gyakran előfordul, hogy az ifjú vasutasok közül kerülnek ki a MÁV Zrt. vezetői. Itt ismerkedett meg a vasutas szakma alapjaival Hegyi Zsolt, a MÁV szolgálatfejlesztési és értékesítési vezérigazgatója is.
 
Pafféri Zoltán, MÁV vezérigazgatója már arról beszélt, hogy a 75 éves gyermekvasúton idén rekordszámú gyermekvasutast avathattak fel.
 
Hozzátette: a magyar gyermekvasút a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, ugyanis ez a leghosszabb vasútvonal ahol a gyermekek végzik a forgalmi és kereskedelmi tevékenységet.
 
forrás: hirtv.hu

Kapcsolódó cikkek

A MATE legfiatalabb gazdászai igazán pöttömök

2023. május 05. 14:09
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem már egészen kicsi kortól kezdi a jövő gazdáinak nevelését.
 
A Kaposvári Campus Gyakorló Óvodája igen összetett pedagógiai programja különös hangsúlyt fektet arra, hogy óvodásaik közvetlen kapcsolatba kerüljenek a növénytermesztéssel és az állattartással. Ennek jegyében hozták létre az óvodás korosztály számára az ökológiai aspektusú élményportát.

Mérföldkő felé halad Magyarország, egész évben felhasználhatjuk a nyári napsütést

2024. február 05. 14:42
„A Magyar Földgáztároló Zrt. mérföldkőnek számító projekteket indít annak érdekében, hogy legkésőbb 2030-ig kipróbálja, hogy földalatti gáztárolói mennyiben alkalmasak a hidrogén tárolásra” – jelezte a Portfolio-nak Kriston Ákos.