Gyógynövényes ősgyepen tartott tehenekkel reformálnák a tejipart

2017. november 08. 07:46
Magyarországon elsőként fejlesztett emelt fehérje tartalmú tejtermékcsaládot az idén 24 éves, kaposvári székhelyű FINO Csoport. A zselici dombság lejtőin tartott 5420 szarvasmarhát a 16 gyógynövényt tartalmazó somogyi ősgyeppel táplálják. Az állomány büszkesége Romina, aki háromszoros Grand Champion díjas tehén. A naponta közel 150.000 liter tejet feldolgozó vállalat nagykövetei Wossala Rozina étteremtulajdonos és Abonyi Orsi dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. 

A 100 százalékban magyar családi tulajdonú FINO-FOOD Kft. ma tartott sajtótájékoztatót a budapesti Bestia étteremben. A résztvevők megismerkedhettek a vállalat kibővült és csomagolásában is teljesen megújult termékskálájával, melyben emelt fehérjés és egyszerre zsírszegény tej, ízesített tejitalok (kávé, vanília, kakaó), joghurt, valamint egy különleges szarvasgombás sajt is szerepel. A családi vállalkozás célja, hogy a hazánkban egyedülálló ultra- és nanoszűrő technológiával készülő, plusz 30 százalék tejfehérjével emelt tejtermékkel megreformálják a hazai tejipari szektort.

 

 


„Mindannyiunk életében nagyon fontos a tej. Az emelt fehérje tartalmú FINO termékek már nagyon hiányoztak a piacról, és büszke vagyok rá, hogy olyan különleges termékekkel találkozhattam Egyed Lindáék jóvoltából, mint a szarvasgombás sajt. Én vagyok a legboldogabb, hogy a FINO nagykövete lettem.” – mondta lelkesen Wossala Rozina étteremtulajdonos a kampányról és a termékekről.

 

 

 


A termékek teljes mértékben magyar tejből készülnek, a Zselic szívében, ahol a szarvasmarhák a somogyi ősgyepről kaszált takarmányt kapják, melyekben 16 különböző gyógynövény található, így az elkészülő termékek kiváló minőségűek lesznek. A cégcsoport telephelyein összesen 5420 szarvasmarha él, melynek közel fele, körülbelül 2400 fejhető, az általuk adott tej pedig átlagosan 3,85 százalékos zsírtartalommal rendelkezik, amely felülmúlja a magyar átlagot. A vállalat gondozásában élő tehenek igényeit és szükségleteit maximálisan figyelembe veszik, nyugalmuk érdekében például fejés közben zenét hallgatnak, táplálásukat pedig probiotikummal egészítik ki. A növénytermesztéstől a feldolgozásig minden egy kézben, a FINO Csoportnál történik, ahol korszerű gyártástechnológiával és folyamatos innovációval járulnak hozzá a termékek frissességéhez.


„A tejnek és a tejtermékeknek számos előnye szól a rendszeres, napi szintű fogyasztás mellett, nem véletlen, hogy a legújabb táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® is javasolja ezek mindennapos fogyasztását. A tej és tejtermékek kitűnő, nagyon jól hasznosuló fehérjéket tartalmaznak. Az emberi test kb. 14-16%-a fehérjéből áll, amiket az úgy nevezett aminosavak építenek fel, ezeknek az aminosavaknak felét szervezetünk nem képes szintetizálni, így azt mindenképpen „kívülről”, a minőségi táplálékkal szükséges bejuttatnunk. Nagyon jó érzés olyan márkán dolgozni, amelyik komolyan veszi a kiegyensúlyozott táplálkozás kérdését, és elhivatottsággal is képviseli azt.” – nyilatkozta Abonyi Orsi, a márka dietetikus nagykövete.

Kapcsolódó cikkek

Dombóvári farm kapta 2018-ban a Magyarország legszebb birtoka díjat

2018. szeptember 18. 11:11
Megújuló energiákat sorakoztatnak fel.

Ilyen lehet az uniós közös agrárpolitika jövője

2017. november 30. 09:06
Az Európai Bizottság bemutatta a közös uniós agárpolitika főbb elveit tartalmazó, készülő javaslatait.