Ha pályáznál mezőgazdasági üzemek fejlesztésére, akkor erről tudnod kell

2024. március 01. 15:51
Így kell kiszámítani, az árbevétel mekkora hányadát adja a mezőgazdasági tevékenység.
Ha pályáznál mezőgazdasági üzemek fejlesztésére, akkor erről tudnod kell
Megjelent a KAP Nemzeti Irányító Hatóság 6/2024. számú közleménye a mezőgazdasági tevékenységből származó nettó árbevétel és annak nettó árbevételhez viszonyított arányának kiszámításáról, amely a KAP Stratégiai Terv vonatkozó pályázati felhívásai esetében a mezőgazdasági tevékenységből származó árbevétel számítási módszertana.
 
A Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervének  alapján meghirdetésre kerülő, a mezőgazdasági üzemek fejlesztését célzó pályázati felhívások keretében azok a mezőgazdasági termelők lehetnek jogosultak támogatása, akik igazolják, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben árbevételüknek legalább 40%-a mezőgazdasági tevékenységből származott – áll a közleményben.
 
A jogosultsági feltételnek való megfelelés a mezőgazdasági tevékenységből származó nettó árbevétel nettó árbevételhez viszonyított arányával igazolható – emelik ki.
 
A Nemzeti Irányító Hatóság arra is felhívja a kedvezményezettek figyelmét, hogy az új támogatási ciklusban az eladásra vásárolt mezőgazdasági áruk nettó árbevétele is figyelembe vételre kerül a mezőgazdasági árbevétel számításánál.
 
A mezőgazdasági tevékenységből származó nettó árbevétel és annak nettó árbevételhez viszonyított arányának kiszámításához alkalmazható képlet és a hozzá tartozó magyarázat itt található.
 
További információk itt olvashatók.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Rekkenő hőségre számíthatunk a közeljövőben

2023. május 24. 13:55
Úgy tűnik, az El Niño és az üvegházhatású gázok miatt rekkenő hőségre számíthatunk a közeljövőben. A Meteorológiai Világszervezet (WMO) frissen megjelent jelentése szerint 2023 és 2027 között 98 százalék a valószínűsége annak, hogy legalább egy évben megdől a hőmérsékleti rekord. A szakértők szerint az is aláírható, hogy az ötéves átlag magasabb lesz, mint az előző öt évé.

Húsz éve az olajtök körül forog az életük. Mi a titkuk?

2024. április 22. 15:02
A Cserhát dombjai közt gazdálkodik immár 20 éve a Hekli-család: búzát, napraforgót és olajtököt termelnek. Utóbbiból lisztet, krémet, olajat és ízesített nassolnivalót készítenek.