Haljon, ami életképes

2015. október 14. 09:21
"Az Európai Unió Bizottsága a napokban jóváhagyta a 2014–2020 között Magyarországon megvalósuló Vidékfejlesztési Program tervezetét. Eurómilliárdokról van szó, melyek egy részét a magyar állam állja.

Az EU-ból érkező összeg bizony kevesebb, mint az előző ciklusban, mivel a magyar költségvetés is jóval kevesebb hazai forrást tesz hozzá, mint az előző kormányok idején. Ezért még figyelmesebben kell átgondolni, hogy lehet ezt a pénzt gondosan, az ország és a vidék javára felhasználni."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://nol.hu/velemeny/haljon-ami-eletkepes-1563561

 

Forrás:

http://nol.hu/

Kapcsolódó cikkek

Az állami föld el van kapálva

2015. október 14. 10:54
A MÉDOSZ, mint a mezőgazdaság egyetlen reprezentatív szakszervezete, ellenzi a bejelentett állami földek értékesítését!
Nem igazolt az, hogy a birtokszerkezet lényeges változtatásával növekszik a foglalkoztatottság.
A nagyüzemek dolgozói rettegve várják, mi fog történni, ha az állami földek haszonbérlete lejár, mert azt látják, hogy a kis- és magángazdaságok csak időszakosan, nagyszükség esetén vesznek fel alkalmazottakat, így az ő foglalkoztatásuk megoldatlan lesz.

Agrárösztöndíjas hallgatók érkeztek Magyarországra

2018. december 11. 07:35
Újabb 18 külföldi hallgató nyert felvételt a Magyar Kormány, valamint az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által létrehozott közös ösztöndíj program keretében. Az új hallgatókat az Agrárminisztérium, a résztvevő egyetemek, a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatala, valamint az érintett kormányzati szervek és külképviseletek küldötteinek jelenlétében üdvözölték hétfőn Budapesten.