Haljon, ami életképes

2015. október 14. 09:21
"Az Európai Unió Bizottsága a napokban jóváhagyta a 2014–2020 között Magyarországon megvalósuló Vidékfejlesztési Program tervezetét. Eurómilliárdokról van szó, melyek egy részét a magyar állam állja.

Az EU-ból érkező összeg bizony kevesebb, mint az előző ciklusban, mivel a magyar költségvetés is jóval kevesebb hazai forrást tesz hozzá, mint az előző kormányok idején. Ezért még figyelmesebben kell átgondolni, hogy lehet ezt a pénzt gondosan, az ország és a vidék javára felhasználni."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://nol.hu/velemeny/haljon-ami-eletkepes-1563561

 

Forrás:

http://nol.hu/

Kapcsolódó cikkek

Aszálymonitoring állomások szerepe a mezőgazdaságban

2022. augusztus 16. 09:25
Az aszálymonitoring-hálózat a vízügyi ágazat által létrehozott újszerű, komplex vízhiány-előrejelző rendszer, amely mindenki számára elérhető nyílt, ingyenes internetes felületen. Az éles indulás előtt a tesztelésében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is közreműködött annak érdekben, hogy a NAK tapasztalatai, javaslatai beépüljenek a rendszerbe, és hogy a felhasználók, a gazdálkodók a számukra legfontosabb információhoz juthassanak hozzá.

MEGJELENT A MEZŐGAZDASÁG PRECÍZIÓS FEJLESZTÉSEIT TÁMOGATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2021. június 16. 07:43
Az Agrárminisztérium 100 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg a mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatását célzó pályázati felhívását – közölte Nagy István agrárminiszter.