Halloween-programok péntek este a Fővárosi Állatkertben

2023. október 26. 16:02
Élményprogramokkal várja péntek este a Fővárosi Állat- és Növénykert az érdeklődőket: 18 órától 23 óráig különleges halloweeni estét rendeznek egyebek mellett kígyósimogatóval, cápás bemutatóval.
Halloween-programok péntek este a Fővárosi Állatkertben
Élményprogramokkal várja péntek este a Fővárosi Állat- és Növénykert az érdeklődőket: 18 órától 23 óráig különleges halloweeni estét rendeznek egyebek mellett kígyósimogatóval, cápás bemutatóval, óriáspókháló-szövéssel, tűzzsonglőrökkel, bátorságpróbával, boszorkánykonyhával és családi tökfaragással – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.
 
Mint kiemelték, a halloween, azaz a mindenszentek előestéje csak jövő héten lesz, a budapesti állatkertben azonban már pénteken is izgalmas halloweeni estét tartanak.
 
A Fővárosi Állat- és Növénykert aznap a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel, majd délután bezár, és este hatkor nyit újra, fogadva az állatkerti halloweenre érkező látogatókat; az esti programok után 23 óráig lehet az intézményben tartózkodni.
 
Az állatkert közleménye szerint a közönséget húszféle program várja a rémségek ösvényétől és a rovarbemutatótól a mérgező és félelmetes növények standján és a bátorságpróbán át egészen a boszorkánykonyháig és az óriáspókháló-szövésig. Lesz még digitális karikatúra-készítés, logikai asztal ördöglakatokkal, tündérkert, jövendőmondó banyatanya, családi kézműves tökfaragóműhely, mikromágia és élőszobor-bemutató, valamint a vurstli zóna játékai is működnek majd, köztük a több mint 110 éves, falovas Schäftner-körhinta.
 
ÁLLATOS ÉLMÉNYPROGRAMOKAT IS TARTANAK MAJD,
így lesz például óriáskígyó-simogatás, teve- és patástalálkozó, merüléses cápaetetés, sőt, még kígyóetetés is, a kert több pontján pedig ismeretterjesztő előadások teszik teljessé a programot, amelyekből kiderül például, hogy mennyire veszélyesek a cápák, vagy hogy van-e félnivalónk a denevérektől. Három időpontban és három helyszínen lesznek tüzes produkciók, tűzzsonglőr-bemutatók, tűztáncshow és LED fényzsonglőrshow, valamint hét helyszínen látványos fényfestésben gyönyörködhet majd a közönség.
 
A Halloween az Állatkertben című esti rendezvény részletes programja a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos honlapján olvasható
 
forrás: https://magyarmezogazdasag.hu/

Kapcsolódó cikkek

Huszáros nap a Skanzenben

2023. március 08. 13:29
Március 15-én ismét ünnepi programmal várja látogatóit a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Huszártábor, lovas díszbemutatók és verbuválás színesíti a programot az 1848-as forradalom ünnepén.
 
A Hagyaték Lovas Egyesület huszárai népesítik be a múzeum területét ezen a napon, akik ügyességi játékokkal, bemutatókkal, huszárkiképzéssel hozzák közel a huszárok mindennapjait, és mutatják be katonai képességeit, viseletét, fegyvereit.
 

Zero waste fürdőszobai bekészítések fenntartható szálláshelyek számára

2023. július 11. 15:28
Az egyszer használatos műanyagok használatát korlátozó uniós szabályozás a szállodaipart is érinti, egyebek mellett a szállodai bekészítések vonatkozásában. Erre a problémára kínál megoldást a Green Touch.
A szemét, különösen a műanyag szemét egyre több problémát okoz világszerte. A tengeri hulladék több mint 80 százaléka műanyag, a világ folyóiban, tengereiben, óceánjaiban halmozódik fel a hulladék. A mikroműanyagok, maradványok megtalálhatók a vizekben, tengeri állatokban, növényekben, így bekerülnek az emberi táplálékláncba is. A műanyagok kényelmesek, és nagyon hasznosak tárolásra, de csak akkor lehet őket effektíven használni, ha összegyűjtjük, újrahasznosítjuk vagy teljesen lecsökkentjük a használatukat.