Hannover vonzásában: magyar gazdákat invitál a világ legnagyobb mezőgazdaságigép-kiállítása

2023. szeptember 18. 15:21
Világújdonságok premierje és rengeteg érdekes program az idei Agritechnica kiállításon.
 
A több mint 40 hektáros kiállítási terület 24 csarnokában 2.600 várható kiállítóval, széleskörű nemzetközi programmal kerül sor 2023. november 12-18. között Hannoverben, Németországban az Agritechnica (www.agritechnica.com) kiállításra. Ez a világ legnagyobb mezőgazdaságigép-kiállítása.
 
Hannover vonzásában: magyar gazdákat invitál a világ legnagyobb mezőgazdaságigép-kiállítása
A növényvédő permetezőktől a drónokig, a traktoroktól az autonóm berendezésekig, a kombájnoktól a digitális segédrendszerekig, az Agritechnica a mezőgazdasági gépek teljes skáláját kínálja, lehetővé téve a gazdálkodók számára, hogy megalapozott befektetési döntéseket hozzanak.
 
Az Agritechnica átlagosan mintegy 400 000 látogatót vonz több mint 100 országból, közülük átlagosan 2000 főre tehető a magyar vendég. Az idei kiállítás fő témaköre a "Zöld termelékenység" címet viseli, amely azt jelzi, hogy a rendezvény fókuszában az a kérdéskör áll, hogy az új koncepciók és úttörő innovációk hogyan biztosítják a mezőgazdasági termelékenységet, miközben a természetet, az éghajlatot és a környezetet is védik. Ennek jegyében az Agritechnica technikai programja számos előadást kínál olyan témákban, mint az intelligens gazdálkodás.
 
A kiállítás szervezője, a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) javasolja, hogy a Magyarországról érkező látogatók tervezzenek két teljes napot a kiállításon, mert rengeteg hasznos látnivalóval találkozhatnak.
 
Az online jegyek már most foglalhatók a következő linken: Jegyek és nyitvatartás - AGRITECHNICA, ez a legoptimális módja annak, hogy elkerüljék sorban állást a beléptető kapuknál. A magyar gazdák a Budapestről Hannoverbe tartó közvetlen repülőjáratokkal juthatnak el legegyszerűbben a kiállítás helyszínére, vagy másik lehetőség Frankfurtba repülni és onnan gyorsvonattal utazni Hannoverbe.
 
Az Agritechnica utazási partnerei szívesen adnak tanácsot utazással kapcsolatban, itt: https://www.agritechnica.com/en/visit/travel-partners
 
Legalább 250 világújdonság
A "Zöld termelékenység" témakör jegyében arról tájékozódhatnak a gazdák a kiállításon, hogy az elérhető innovációk hogyan biztosíthatják fenntartható módon a mezőgazdasági termelékenységet – ennek kapcsán az Agritechnica több száz interaktív előadást kínál.
 
A rangos Agritechnica innovációs pályázat több mint 250 jelöltje mutatja be piackész világújdonságait, amelyek közül a legjobbaknak elismeréseket is átadnak majd.
 
A legutóbbi Agritechnica aranyérmét a Nexat "all-in-one rendszerű traktora" kapta, amely a talajműveléstől a vetésig, a növényvédelemig és a betakarításig valamennyi munkafolyamat elvégzésére képes.
 
A tavalyi díjazottak: 
https://www.agritechnica.com/en/awards/innovation-award/winners-2022
 
A kiállítók kínálata mellett számos gyakorlati témával foglalkozó előadás is szerepel a programban:
  • Intelligens gazdálkodás
  • Automatizálást lehetővé tevő technológiák a hatékony terepmunkához
  • A gazdák nemzetközi napja – fókuszban Lengyelország és Franciaország
  • DLG.Prototype.Club
  • Agrár-élelmiszeripari induló vállalkozások
  • Vállalkozói startupok találmányokkal
  • Rendszerek és komponensek
  • Mezőgazdasági berendezések beszállítói alkatrészekkel, motorokkal, hajtásláncokkal és pótalkatrészekkel
  • Önálló élelmiszer-termelési rendszerek, például vertikális gazdálkodás
Az 1885-ben alapított DLG célja a mezőgazdasági szakmai ismeretek bővítése. Kilenc országban működő leányvállalataival a DLG több mint 30 regionális szántóföldi és állattenyésztési kiállítást szervez világszerte, vezető nemzetközi kiállításai, az EuroTier az állattenyésztés és az Agritechnica mezőgazdasági gépek számára.
 
Az Agroinform.hu az Agritechnica kiállítás hivatalos online médiapartnere.
 
forrás: agroinform.hu/www.dlg.org

Kapcsolódó cikkek

Napelemparkot avattak a Bakonyerdő Zrt-nél

2023. október 30. 16:06
A Franciavágási Fűrészáru Gyár megújuló energiát előállító napelempark kialakításával az önellátás irányába halad tovább a Bakonyerdő Zrt.- mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára okt. 26-án az ünnepélyes átadón.
 

Szokatlan szövetség van kialakulóban az Európai Unióban az ukrán gabona ügyében

2024. március 22. 16:16
Több tagállam sem ért egyet azzal, hogy az ukrán agrártermékek vámolás nélkül érkezzenek az unió piacára.