Határvonal a szegénység és a megélhetés között

2020. január 30. 13:16
2020. január 28-án az Európai Szakszervezeti Szövetség nyilatkozatot adott ki arról, hogy a törvényben előírt minimálbér legalább 17 EU-tagállamban a munkavállalókat szegénységi kockázatnak teszi ki.

hatarvonal-a-szegenyseg-es-a-megelhetes-kozott

2020. január 28-án az Európai Szakszervezeti Szövetség nyilatkozatot adott ki arról, hogy a törvényben előírt minimálbér legalább 17 EU-tagállamban a munkavállalókat szegénységi kockázatnak teszi ki.

 

A legutóbbi hivatalos adatok azt mutatják, hogy a legtöbb EU tagállamban a törvényben előírt minimálbért keresőket a szegénység fenyegeti. 22 EU-tagállam rendelkezik törvényben előírt nemzeti minimálbérrel, és a legtöbb esetben ez mélyen alatta marad a medián bér 60 százalékának, a szegénységi kockázati küszöbnek. 10 tagállamban a törvényben előírt minimum a nemzeti medián bér 50, vagy kevesebb, mint 50 százaléka.

Ez azt jelenti, hogy Európában manapság emberek milliói nem engedhetik meg maguknak a tisztességes életszínvonalat annak ellenére, hogy teljes munkaidőben dolgoznak. Az OECD szerint Spanyolországban, Csehországban és Észtországban a legalacsonyabb a kötelező minimálbér a medián bérekhez viszonyítva.

A szervezet hangsúlyozza, ezeket az adatokat az Európai Bizottsággal folytatott konzultációja során ráirányítja a figyelmet, amely konzultáció témája Ursula von der Leyen ígéretének megvalósítása, annak biztosítása, hogy az EU-ban dolgozók tisztességes minimálbért kapjanak.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkárhelyettese, Esther Lynch kijelentette:

„A minimálbér lényege, hogy éles határvonalat húzzon a tisztességes megélhetés és a szegénység között. Botrányos, hogy a legtöbb törvényben előírt minimálbér nyilvánvalóan a szegénységi küszöb alatti. Ha valaki teljes munkaidőben dolgozik, nem szabad arra kényszeríteni, hogy aközött válasszon, hogy fűtsön, vagy egyen.

„A Bizottságnak egyértelműen állást kell foglalnia abban, hogy mit gondol a tisztességes, törvényben előírt minimálbérről. Ez biztosan nem lehet a nemzeti medián bér 60 százalékának megfelelő referenciaérték alatt, amely a szegénységi kockázati küszöb.”

"Meg kell vizsgálni ezt a küszöbérték megfelelő voltát a szakszervezetek és a munkáltatók által nemzeti szinten meghatározott valós árak (és fogyasztói kosarak) alapján, hogy a minimálbér valóban megélhetést biztosító bér legyen."

"Mindezt össze kell kapcsolni a kollektív tárgyalások előmozdítását segítő intézkedésekkel, amely a legjobb módszer a szegénységi bérek felszámolásához."

(Az ábrán az OECD adatai azon 17 EU-tagot mutatják, amelyekben a törvényben előírt minimálbér a medián bér 60 százaléka alatti érték.)

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

A vízilabda után a mezőgazdasági csúcstechnológia érdekli

2019. február 25. 09:48
A korábbi háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Szécsi Zoltán sportolói pályafutása befejezése után egy számára teljesen ismeretlen területen, a mezőgazdaságban kezdett új karriert építeni. Vallja, a precíziós gazdálkodás nemcsak a termelőknek hasznos, hanem mindenki másnak is.

A fizetésemelés már kevés: meglepő megoldásokkal tartják meg dolgozóikat a magyar cégek

2022. február 18. 09:50
A jelenlegi munkaerőhiányos gazdasági környezetben a toborzás mellett egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a megtartásra is: nem elég bevonzani az új kollégákat, el kell érni, hogy a vállalatok kötelékében is maradjanak minél hosszabb ideig. Erre ma már számos sikeres, bevált stratégia létezik, egyik közülük az önkénteskedés lehetősége, melynek a társadalmi felelősségvállaláson túl van egy közösségépítő és rekreációs szerepe is. A munkatársak nem csak önmagukat, egymást is jobban megismerhetik ezeken az alkalmakon, elégedettséggel tölti el őket, hogy ezeken az alkalmakon nem szellemi, hanem fizikai munkát végeznek. Kicsit felállhatnak az íróasztaltól, és valami olyasmivel foglalkozhatnak, aminek azonnali, kézzel fogható, szemmel látható eredménye van. Egy nagyvállalati közegben dolgozónak ez nagyon sokat jelent - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.