Hétfőn kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a ferihegyi repülőtérnél

2024. április 19. 16:20
Folytatódnak a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák: a hétfőn kezdődő negyedik ütem a tervek szerint jövő péntekig tart.
Hétfőn kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a ferihegyi repülőtérnél
A Budapest felől érkezők csak egy sávon tudnak majd haladni a repülőtér irányába - Fotó: 123rf.com
 
A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. tájékoztatása szerint ez idő alatt a csomópontot nem zárják le, csak sávlezárás várható; az M4-es autóút feletti felüljárón a Budapest felől a repülőtérre vezető lehajtóágon végeznek felújítási munkálatokat.
A repülőtér így minden irányból megközelíthető lesz, azonban a Budapest felől érkezők kettő helyett csak egy sávon tudnak a légikikötő felé haladni – közölték, hozzátéve, hogy az arra közlekedőknek torlódásra és hosszabb menetidőre kell számítaniuk.
Hetekig szívás lesz a ferihegyi reptérre menni
A társaság közleményében felidézte, hogy április 2-án indult el az M4-es autóút ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomterelések, sávlezárások.
 
Az autósoktól azt kérik, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el. A repülőgéppel utazóknak pedig azt javasolják, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről.
Hétfőn kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a ferihegyi repülőtérnél
Az MKIF a felújítási ütemekről, az esetleges forgalomkorlátozásokról, terelésekről tájékoztatást ad a honlapján, a www.mkif.hu oldalon, valamint a Facebook-oldalán és az Útinformon keresztül.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

A fővárosi karácsonyi vásárokban népszerűsítik a magyar borokat

2023. november 20. 12:39
A Magyar Bormarketing Ügynökség hat héten át a fővárosi karácsonyi vásárokban is népszerűsíti a magyar borokat – közölte az ügynökség az MTI-vel.
 

Bornemissza Gergely is Egerben lesz az Emlékhelyek napján

2023. május 12. 14:01
Egerben szombaton tartják az Emlékhelyek napját. Az egri vár csaknem kétmilliárd forintból újult meg a közelmúltban, múzeuma pedig értékes magánadománnyal gyarapodott.
 
1,5 milliárd forint uniós, valamint 460 millió forintos kormányzati támogatásból nemrégiben több ponton is befejeződött az egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése. A beruházás új elemei mellett az Eger, 1552 című kisfilmet is megismerhetik a látogatók május 13-án a helyszínen, az Emlékhelyek napján – közölte Petneházi-Halász Noémi, az intézmény sajtóreferense.