Hogyan módosult a kárenyhítéssel kapcsolatos rendelet?

2023. augusztus 08. 18:21
Megjelent a kárenyhítésre vonatozó rendelet módosítása (31/2023. (VII. 14.) AM rendelet), amelynek részleteire az Államkincstár hívta fel a gazdák figyelmét.
Hogyan módosult a kárenyhítéssel kapcsolatos rendelet?
Nem lehet figyelembe venni a tárgyév július 15-e (idén július 17-e) után bejelentett területváltozást, valamint másodvetést- Fotó: Magyar Mezőgazdaság
 
A közlemény szerint a kárenyhítési hozzájárulás összegét az az üzemi terület, illetve főnövénykultúra határozza meg, amelyet a gazdálkodó tárgyév június 9-ig, illetve július 15-ig bejelentett az Egységes Kérelemben. Mivel idén július 15. munkaszüneti napra esik, a végleges határidő július 17-e.
A kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettségben, valamint a kárenyhítő juttatás iránti kérelemben szereplő növénykultúra teljes területének megállapítása során nem lehet figyelembe venni a tárgyév július 15-e (idén július 17-e) után bejelentett területváltozást, valamint másodvetést.
 
Ez azt jelenti, hogy nem lehet kárbejelentést tenni azokra a területekre, amikre a gazdálkodó július 17-e után jelentett be részleges vagy teljes visszavonást, növénykultúra-módosításból adódó területváltozást, valamint az ez után bejelentett másodvetésekre sem.
A Magyar Államkincstár augusztus 15-ig határozatban értesíti a mezőgazdasági termelőket a kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettségük összegéről.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

Tíz település nyert madárvédelmi eszközöket az MME pályázatán

2023. május 25. 12:26
Csaknem ezer madárvédelmi és ismeretterjesztő eszközt helyezett ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tíz olyan hazai településen, amelyek az MME által kiírt "Madárbarát település mintaprojektre" nyertes pályázatot adtak be.
 
A felhívásra 53 település pályázott, közülük hirdették ki azt a 10 nyertes települést, amelyeket madárvédelmi, denevérvédelmi eszközökkel, szaktanácsadással és tanösvénnyel látott el az egyesület - közölte az MME szerdán.

A SPAR 16 magyar beszállítójának marketingkihívásain dolgoztak a Budapesti Metropolitan Egyetem diákjai

2023. június 13. 14:01
Idén tavasszal a SPAR Beszállítói Akadémia a Budapesti Metropolitan Egyetem tantervébe is bekerült. Az elmúlt fél évben ugyanis a SPAR két népszerű beszállító-fejlesztési programjában résztvevő kisvállalkozók valós marketing problémáin dolgozhattak az egyetem diákjai.
A SPAR Magyarország Beszállítói Akadémiája eddig is támogatta és segítette a magyar élelmiszeripari termelőket és vállalkozókat. Ez azonban idén egy újabb csatornával bővült: a vállalat Hungaricool és Régiók Kincsei programjaiban résztvevő beszállítói már a Budapesti Metropolitan Egyetem diákjaitól is kérhettek marketing tanácsadást: a jelentkezők bemutathatták azokat a marketing kihívásokat és problémákat, melyekkel cégük épp szembenéz.