Hogyan módosult a kárenyhítéssel kapcsolatos rendelet?

2023. augusztus 08. 18:21
Megjelent a kárenyhítésre vonatozó rendelet módosítása (31/2023. (VII. 14.) AM rendelet), amelynek részleteire az Államkincstár hívta fel a gazdák figyelmét.
Hogyan módosult a kárenyhítéssel kapcsolatos rendelet?
Nem lehet figyelembe venni a tárgyév július 15-e (idén július 17-e) után bejelentett területváltozást, valamint másodvetést- Fotó: Magyar Mezőgazdaság
 
A közlemény szerint a kárenyhítési hozzájárulás összegét az az üzemi terület, illetve főnövénykultúra határozza meg, amelyet a gazdálkodó tárgyév június 9-ig, illetve július 15-ig bejelentett az Egységes Kérelemben. Mivel idén július 15. munkaszüneti napra esik, a végleges határidő július 17-e.
A kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettségben, valamint a kárenyhítő juttatás iránti kérelemben szereplő növénykultúra teljes területének megállapítása során nem lehet figyelembe venni a tárgyév július 15-e (idén július 17-e) után bejelentett területváltozást, valamint másodvetést.
 
Ez azt jelenti, hogy nem lehet kárbejelentést tenni azokra a területekre, amikre a gazdálkodó július 17-e után jelentett be részleges vagy teljes visszavonást, növénykultúra-módosításból adódó területváltozást, valamint az ez után bejelentett másodvetésekre sem.
A Magyar Államkincstár augusztus 15-ig határozatban értesíti a mezőgazdasági termelőket a kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettségük összegéről.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

Tetőzik a Duna Nagybajcsnál és az árhullám hamarosan eléri Budapestet is +KÉPEK

2024. június 07. 13:01
A Rábán, a Murán, a Dráván, a Tarnán és a Zagyván is fokozott az árvízvédelem.

A lengyel gazdák ismét lassítják a forgalmat az egyik átkelőn az ukrán határon

2024. június 05. 16:47
A lengyel gazdák egy csoportja ismét lassítja a forgalmat a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határátkelőn – közölte ma a lengyel sajtó.