Horgászok figyelem – fantasztikus hír érkezett!

2016. május 02. 07:41
Idén sem lesz tilalom pontyokra a Balatonon – közölte Tulipán Tibor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere az MTI-vel vasárnap. Hozzátette: a hét végén véget ért a süllő, a balin, a sügér fajlagos tilalma, és újra lehet csónakból horgászni.

A halgazdálkodási társaság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kezdeményezte a Somogy Megyei Kormányhivatalnál a májusban kezdődő pontyfogási tilalom feloldását a Balatonon. A kérelmet az MTA Balatoni Limnológiai Intézet szakértői véleménye támasztott alá. Eszerint a Balaton természetes pontyszaporulata ma sem számottevő, ezért nincs jelentősége az ívási időszakban bevezetett fogási tilalomnak.

A tó pontyutánpótlását évi 300 tonnányi két- és háromnyaras haltelepítéssel pótolja a társaság. A tilalom feloldása csak a Balatonra és a területi jegyen felsorolt befolyókra érvényes, a Kis-Balatonra nem, így ott május 2. és május 31. között tilos megtartani a horogra kerülő pontyokat.
forrás: pályázatfigyelo.hu

Kapcsolódó cikkek

Kollégája mérgezte meg a szendvicsét, amitől meghalt a német férfi

2020. január 13. 08:41
Egy fiatal német férfi meghalt, mitán négy évet töltött kómában, mert kollégája megmérgezte az ebédjét, írja a BBC.

Megvan Magyarország legjobb pálinkája

2020. november 09. 09:33
Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit november 5-én, 34 szakértő bevonásával hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács.