Húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre

2023. január 30. 13:12
Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára - jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.
 
Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy a manilai kormány döntése értelmében hat hazai cég is megkezdheti a szárnyas- és sertéshúskészítmények, valamint élőállat szállítását Délkelet-Ázsia leggyorsabban fejlődő országába. A több mint 112 millió lakost számláló piac hatalmas lehetőséget jelent a magyar élelmiszeriparnak - tette hozzá.
Húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre
A miniszter azt írta: tárgyalássorozat eredményeként a Fülöp-szigeteki állategészségügyi hatóságok ellátogattak a magyarországi telephelyekre és kiváló állategészségügyi, élelmiszerbiztonsági eredményekről tettek jelentést. A végleges döntés érelmében így a magyar vállalatok számára először nyílik lehetőség arra, hogy magyar húsipari termékeket exportáljanak a Fülöp-szigetekre.
 
"Munka van még bőven, hiszen egy dokumentációs hiánypótlást követően remélhetőleg további két cég is csatlakozhat a jelenlegi hat exportőrhöz, és abban is biztosak lehetünk, hogy a kiváló magyar termékek csak további lehetőségeket nyitnak meg a magyar gazdaság számára" - közölte bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.
 
forrás: agrotrend.hu 

Kapcsolódó cikkek

Két jó példa arra, hogy az innováció jelenti az élelmiszeripar jövőjét

2024. április 29. 15:08
Új fejlesztéseket adott át Fábián Gergely államtitkár.
 
Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára kiemelkedő élelmiszeripari fejlesztéseket adott át, melynek során a Juice Products Zrt. kiskőrösi üzemét, valamint a TOLNATEJ tolna vármegyei Tejipari Zrt. szekszárdi üzemében megvalósult beruházásokat tekintette meg.

A kereskedőláncok vágták zsebre a hasznot, nem a fogyasztók

2024. április 02. 16:08
Az ukrán áruval szemben nem kell semmilyen politikai nyomást bevezetni, csupán életbe léptetni azt, ami az Unió belső szabályzatában megvan és velünk be is tartatják.