Újabb szalmonellafertőzés gyanúja miatt leállt a Ferrero egyik üzeme

2023. július 14. 11:26
Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonellafertőzés gyanúja miatt – írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap.
 
A napilap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították, írta az Origo.
Újabb szalmonellafertőzés gyanúja miatt leállt a Ferrero egyik üzeme
A FERRERO OLASZ ÉDESSÉGGYÁRTÓ CSOPORTNAK A BELGIUMI ARLONBAN TALÁLHATÓ ÜZEMÉT EDDIG NEM HAGYTA EL OLYAN TERMÉK, AMELY FERTŐZÖTT LENNE– olvasható a cikkben.
 
Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban. Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt.
A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív – tudatta.
 
A napilap azt írta, a Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen a gyártósorok egy-egy részét, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.
 
forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Az energiaválság újra divatba hozhatja a zöldségek tejsavas erjesztését

2023. február 07. 19:43
Nagy előnye, hogy nem kell hozzá költséges gépi technológiát alkalmazni.
 
A zöldségfélék házilagos tartósításának régóta ismert és Közép-Európában széles körben elterjedt módja tejsavas erjesztés, amelyet hétköznapi kifejezéssel savanyításnak neveznek.
 
Nem kell hozzá gépi technológia
Ez a viszonylag egyszerű eljárás sós víz és néhány, kis mennyiségben adagolt tartósítószer segítségével elfogadható szinten képes konzerválni több zöldségfajt, és lehetővé teszi azok elnyújtott fogyasztását – írja a freshplaza.com hírportál.

Az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozat

2022. december 07. 12:44
A szakemberek fokozott jelenléte várható az élelmiszerlánc minden területén – az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozatot rendelt el dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A december 5-18. között végrehajtásra kerülő ellenőrzés a szezonálisan népszerű termékkörökre (gyümölcsök, cukrászati kényelmi termékek, fűszerek, és alkoholos italok) terjed ki elsősorban.