Újabb szalmonellafertőzés gyanúja miatt leállt a Ferrero egyik üzeme

2023. július 14. 11:26
Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonellafertőzés gyanúja miatt – írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap.
 
A napilap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították, írta az Origo.
Újabb szalmonellafertőzés gyanúja miatt leállt a Ferrero egyik üzeme
A FERRERO OLASZ ÉDESSÉGGYÁRTÓ CSOPORTNAK A BELGIUMI ARLONBAN TALÁLHATÓ ÜZEMÉT EDDIG NEM HAGYTA EL OLYAN TERMÉK, AMELY FERTŐZÖTT LENNE– olvasható a cikkben.
 
Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban. Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt.
A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív – tudatta.
 
A napilap azt írta, a Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen a gyártósorok egy-egy részét, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.
 
forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Ezért fogyassz kecsketejet!

2023. október 31. 13:51
A nagy termelő országok sajnos nem rendelkeznek megfelelő feltételekkel a feldolgozáshoz, tartósításhoz és nemzetközi forgalmazáshoz.
 

Méztől a paprikáig

2024. március 01. 13:57
Kiemelt fontosságú, hogy az érdeklődők, a termelők és a vásárlók is találjanak egy olyan fórumot, ahol megismerhetik egymást, ahol kapcsolatok születhetnek rövid-ellátási láncon keresztül - mondta dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a III. Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc (REL) Expon és Konferencián , Jakabszálláson.