Újabb szalmonellafertőzés gyanúja miatt leállt a Ferrero egyik üzeme

2023. július 14. 11:26
Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonellafertőzés gyanúja miatt – írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap.
 
A napilap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították, írta az Origo.
Újabb szalmonellafertőzés gyanúja miatt leállt a Ferrero egyik üzeme
A FERRERO OLASZ ÉDESSÉGGYÁRTÓ CSOPORTNAK A BELGIUMI ARLONBAN TALÁLHATÓ ÜZEMÉT EDDIG NEM HAGYTA EL OLYAN TERMÉK, AMELY FERTŐZÖTT LENNE– olvasható a cikkben.
 
Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban. Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt.
A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív – tudatta.
 
A napilap azt írta, a Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen a gyártósorok egy-egy részét, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.
 
forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Rovarfehérjék: életbe lépett az új szabályozás a magyar boltokban

2023. március 24. 11:26
Az Agrárminisztérium a vásárlók pontos tájékoztatása érdekében módosította az élelmiszerek jelölési rendeletét.
 
Szigorúbb szabályozás lépett életbe, a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereken fel kell tüntetni a „Figyelem! Az élelmiszer rovarfehérjét tartalmaz!" kifejezést, és azokat a többi terméktől elkülönítetten kell kihelyezni, jelentette be Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán.
 
A miniszter hangsúlyozta, a kormány a szigorú termékjelölési és elkülönítési szabállyal is szeretné védeni a magyar fogyasztókat a Brüsszel által az EU-ban engedélyezett rovarfehérjét tartalmazó élelmiszerektől.

Pórul járhat aki ilyen élelmiszereket akar most venni: sok helyen üresek a polcok

2023. január 18. 12:38
Hiába a készletezési rendelet, és kellene már a boltoknak kétszer annyit tartani az árstopos élelmiszerekből, továbbra is hiány van bizonyos termékekből a boltok egy részében. Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség titkára az RTL Híradóban azt mondta, nem egyértelmű a rendelet, és ezért egyelőre nem duplázták meg a készleteket az üzletek.