Húsz kilométeres teljesítménytúrával eredhetünk a Gyermekvasút nyomába

2024. március 13. 18:25
A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 15-én tartják a hagyományos „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát.
Húsz kilométeres teljesítménytúrával eredhetünk a Gyermekvasút nyomába
A tavasszal megnövekvő kirándulóforgalom miatt az ünnepnaptól kezdve hétvégenként a vonatok már sűrűbben, 40-50 percenként indulnak a végállomásokról.
 
Pénteken rendezik a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát.
 
Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait – a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót,
János-hegyi Erzsébet kilátó - Hetedhétország
a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót
Kaán Károly-kilátó - Szépjuhászné állomás - Gyermekvasút, Budapest
és a hűvösvölgyi Nagyrétet.
A hűvösvölgyi Nagyrét ismét várja az embereket - Pilisi Parkerdő Zrt.
A túra szintideje hét óra.
 
Nevezni Széchenyihegy állomáson a rajtnál lehet, péntek reggel 8 és 10 óra között. A nevezési díjakról, a javasolt felszerelésekről, az útvonal részletes leírásáról részletes információ a Gyermekvasút honlapján található.
 
A teljesítménytúra festői útvonala többek között a következő kisfilmben bemutatott népszerű látnivalókat is érinti a kisvasút mentén:
 
A nem csak a természetjárók körében népszerű programot 1996. március 15-én rendezték meg először. Minden évben március 15-én nappali, augusztus 19-én pedig éjszakai teljesítménytúrát tartanak, így a mostani már az ötvenhetedik teljesítménytúra lesz a kisvasút történetében.
 
A március 15-től érvényes menetrend szerint tavasszal a hétvégenként jellemző jelentős kirándulóforgalomra tekintettel több járat indul. Az előre meghirdetett hétvégi napokon nosztalgiavonatok is szállítják az utasokat, a közlekedési napokról szintén a Gyermekvasút honlapján lehet tájékozódni. Március 15-én a gőzmozdony és a lillafüredi motorvonat is forgalomba áll.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Hatalmas partikkal készül a Plázs augusztus utolsó hétvégéjén

2023. augusztus 22. 16:35
Pénteken - a tavalyi fantasztikus siker után - a siófoki Plázsra visszatér a Holi Beach Fesztivál. Szombaton az Aréna sátrában beindul a Disney Beach, a homokon pedig elszabadulnak a női energiák a Lunar Girls Nighton.
Vannak olyan éjszakák, amik egyértelműen a történelemkönyvek lapjaira kívánkoznak. A tavalyi nyár Holi Beach Fesztiválja egészen biztosan ilyen volt. Most pénteken visszatér a Plázs egyik idei legnagyobb dobása, és az ország legkedveltebb fellépőivel veszik be a Balaton bulicentrumát, ahol a nagyszínpadon lép majd fel a VALMAR és Kkevin.

Mesevilággá változott a behavazott nógrádi falu erdősége

2023. december 08. 15:58
A több, mint 20 centis hódunna igazi mesevilággá változtatta nem csak a kicsiny falut, hanem az azt őrző hegyeket és erdőket is.