Húsz szolgáltatót mutat be Siófok őszi GasztroFok térképe

2023. október 19. 15:48
A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.
Húsz szolgáltatót mutat be Siófok őszi GasztroFok térképe
A város által idén októberben elindított GasztroFok hétvége szakmai hátterét a Balatoni Kör és a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium garantálja hosszabb távon. Első közös rendezvényünk október utolsó hétvégéjén lesz GasztroFok – Kulináris körút Siófokon! 2023. október 27-29. néven.
 
A kezdeményezés ideje alatt a Fő téren egy infóponton megjelenik a GasztroFok brand, ahol a Creative Kitchen Food Truck ételei mellett a GasztroFok térkép segítségével megtudhatjuk, mely szolgáltatók várnak kedvezménnyel, különleges kínálattal vagy programmal október utolsó hétvégéjén, Siófokon és környékén.
 
A három nap alatt mintegy húsz szolgáltató, rendezvényhelyszín várja az ínyenc falatokra vágyókat, érdemes minél több helyet meglátogatni, megismerkedni a helyi ízekkel, és élni a kedvezményekkel.
Az őszi GasztroFok térkép segít a szolgáltatók felkeresésében - Fotó: GasztroFok
 
A kínálatban megtalálhatók helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók.
 
A teljes kínálat elérhető a Facebook Gasztrofok esemény oldalán és a város honlapján, valamint a Halfesztiválon is találkozhatnak az akció részleteivel Siófok város standjánál és a Tourinform Irodában.
A szervezők bíznak benne, az összefogással elindul a térség gasztrokohéziója és hosszú távon számos alkalommal mutathatják be közösen Siófok gasztro arculatát, erősítve a strandételek szezonján kívüli időszakok vonzerejét, a GasztroFok védjegy létjogosultságát.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

A főváros egymilliárd forintból valósít meg lakossági fejlesztési ötleteket

2023. augusztus 31. 16:01
Szeptember 30-ig lehet szavazni az egymilliárd forint keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés fejlesztési ötleteire – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Közleményük szerint szavazni minden Budapesten élő vagy dolgozó, tanuló, 16. életévét betöltött ember tud, aki regisztrál az otlet.budapest.hu oldalon vagy felkeresi személyesen valamelyik szavazópontot a városban.
 

Megérkezett Siófokra az új balatoni hajókat szállító flotta

2023. június 28. 16:23
Megérkeztek a Balatonhoz vezető Sió-csatorna utolsó szakaszához a Balatoni Hajózási Zrt. (Bhart) új személyszállító hajói, amelyek egy hete indultak el Komáromból. A két új kompot és két új katamaránt szállító flotta azóta közel 400 km-t tett meg, érkezésüket tömegek fogadták Siófokon.A Balaton kedvező vízállásának köszönhetően június 21-én, szerdán indulhatott el a Bahart 4 új hajója Komáromból. Az eleinte 7 hajóból álló szállító flotta először a Duna 272 km-es szakaszán haladt végig Komárom és a Sió torkolata között. Majd a már közel 20 hajósra bővült szállítóflotta további 121 km-t tett meg a Sió csatornán az elmúlt napokban. A hajók tegnap érték el a Siófok-Kiliti zsilipet, melyen a mai napon sikeresen átzsilipeltek – közölte a Bahart.