Idén 2346 önkormányzat nyert támogatást szociális célú tüzelőanyag vásárlásához

2024. június 05. 17:22
Idén 2346 önkormányzat nyert el támogatást szociális célú tüzelőanyag vásárlásához – mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkára az M1 aktuális csatorna ma reggeli műsorában.
Idén 2346 önkormányzat nyert támogatást szociális célú tüzelőanyag vásárlásához
Dukai Miklós emlékeztetett: a kormány 2010-ben egymillió új munkahely létrehozását vállalta, amely azóta létre is jött, a rászorulók megsegítésére pedig 2011-ben indították el – akkor még 900 millió forint körüli összeggel – a szociális tüzelőanyag-programot.
 
Ennek a pályázatnak ma már ötmilliárd forint a keretösszege, és évente 180-200 ezer háztartásnak nyújtanak segítséget – tette hozzá.
2346 önkormányzat nyert támogatást tüzelőanyagra
Dukai Miklós, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkára
 
Az államtitkár jelezte: a tüzelőanyag 95 százalékban tűzifát jelent – amelyet az önkormányzatok a kormányhivatalok által bejegyzett erdőgazdálkodóktól, 95-98 százalékban az állami erdőgazdaságoktól szereznek be -, de barnakőszén vásárlásához is igényelnek néhányan támogatást.
 
A programra Dukai Miklós tájékoztatása szerint április 30-ig lehetett pályázni, május végére született döntés, és szeptember végéig kapják meg az önkormányzatok a folyósított összeget. A tüzelőanyagot az emberekhez az önkormányzatoknak kell eljuttatniuk február 15-ig.
Hírklikk - Idén 2346 önkormányzat nyert támogatást szociális célú  tüzelőanyag vásárlásához
Dukai Miklós a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a programról elmondta: Magyarország 2864 ötezer lakos alatti önkormányzatából 2346 pályázott, és nyert is el támogatást tűzifára.
 
A legtöbb igény Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy és Baranya vármegyéből érkezett, ahol az aprófalvas településszerkezet jellemző – ismertette az államtitkár.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Újabb részlet derült ki a megyei bérletekkel kapcsolatban

2023. április 18. 11:17
A MÁV-START Zrt. által üzemeltetett Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton, azaz Balatonfenyves és Somogyszentpál, valamint Balatonfenyves és Csisztafürdő állomás között is lehet majd az ország- és vármegyebérlettel utazni
 
Ez AZ EGYETLEN KISVASÚT AZ ORSZÁGBAN, AHOL ÉRVÉNYESEK LESZNEK A MÁJUS ELSEJÉN BEVEZETENDŐ ÚJFAJTA TÖMEGKÖZLEKEDÉSI BÉRLETEK.
 

Nagy István is kiáll a tüntetés mellett

2023. május 23. 16:15
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ képviselői is részt vettek lengyel, cseh, szlovák és román gazdatársaikkal a mai brüsszeli demonstráción.
 
Győrffy Balázs, a NAK elnöke számolt be röviden közösségi oldalán a brüsszeli tüntetésről. Az írta: