Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba

2024. február 01. 16:56
Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba.
Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba
A szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján Mosóczi László, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta: a vasúttársaság és az utazási iroda 2011 óta tartó együttműködése alatt harminc vonattal 23 ezer zarándokot utaztattak. A csíksomlyói búcsúba 11. alkalommal szerveznek közösen vonatos zarándoklatot.
 
Megjegyezte: a MÁV folyamatosan fejleszti a menetrend szerint Erdélybe közlekedő vonatok szolgáltatásait is.
 
Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke arról beszélt: a szövetség és az utazási iroda hat éve kialakított kapcsolatának köszönhetően évről évre utazhatnak a zarándokvonaton fiatalok, és mára a Rákóczi Szövetség egyik legnépszerűbb ifjúsági programjává vált a vonatos zarándoklat.
Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba
Az idei zarándoklaton négy vonatkocsi telik majd meg középiskolásokkal, akik Magyarországról, illetve a Kárpát-medencéből érkeznek. Emellett a Magyar Diaszpóra Tanácsnak és a kormánynak köszönhetően a világ különböző pontjain élő magyar diaszpórából – Új-Zélandról, Buenos Airesből, Kanadából és számos nyugat-európai országból – érkező fiatalok is részt vehetnek a zarándoklaton.
 
Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezető igazgatója ismertette: a csíksomlyói zarándokvonatok mellett idén is indul a Fekete Madonna zarándokvonat Lengyelországba júniusban.
 
Zarándoklataik közül kiemelte továbbá a Ferenc pápa budapesti apostoli útjának évfordulójára a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által meghirdetett római zarándoklatot, amelyen az utazási iroda szervezésében autóbusszal és repülővel, valamint Bátor Botond pálos szerzetes vezetésével motorral is részt tudnak venni a zarándokok.
 
A zarándoklatok teljes programja megtalálható a missziotours.hu oldalon.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

A Kárpát-medence borászati tradícióiról nyílik kiállítás Ópusztaszeren

2023. április 05. 14:08
A Kárpát-medence borvidékeiről és borászati tradícióiról nyílik kiállítás ma az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.
 
A kiállítás, amelynek címéül Hamvas Béla jeligéjét – "Végül is ketten maradnak, Isten és a bor" – választották, a Kárpát-medence egyedülálló és világszínvonalú borászati tradícióit és produktumait népszerűsíti.
 

A főváros egymilliárd forintból valósít meg lakossági fejlesztési ötleteket

2023. augusztus 31. 16:01
Szeptember 30-ig lehet szavazni az egymilliárd forint keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés fejlesztési ötleteire – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Közleményük szerint szavazni minden Budapesten élő vagy dolgozó, tanuló, 16. életévét betöltött ember tud, aki regisztrál az otlet.budapest.hu oldalon vagy felkeresi személyesen valamelyik szavazópontot a városban.