A kastélyok állnak egy új podcast sorozat középpontjában

2024. március 06. 14:49
Podcast sorozatot indított a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége. A „Kastély Szalon” csatornáin közel egy órás könnyed beszélgetések hallgathatóak különböző érdekes és izgalmas témákban.
A kastélyok állnak egy új podcast sorozat középpontjában
Győri Lívia, műsorvezető – Szekeres Diána / Slow Living Hungary – Gulyás Eszter / Magyar Kastélyszállodák Szövetsége, elnök -  Tömösvári Szilvia – Prónay Kastély (balról jobbra) - Fotó: Nemes Róbert
 
A Kastély Szalon Podcast meghívott vendégei vendégek lelkes kastélyüzemeltetők, tulajdonosok, vezetők és séfek, olyan elhivatott emberek, akik életének szerves része a „kastélyozás”.
 
Többek között az alábbi témákban hallgathatóak podcastok:
  • Állatbarát kastélyok
  • Kastélyok és esküvők, keresztelők, családi események
  • Séfek a kastélyban
  • Borkultúra a kastélyokban
  • Művészet a kastélyokban
A szövetség arról is beszámolt, hogy a történelmi szállodások egy ERASMUS+  támogatás keretein belül olaszországi tanulmányútra mehetnek április végén. A 7 napos szakmai út témája: fenntarthatóság, regionalitás a vendéglátásban, kastélyszállodák működése Olaszországban, Mediterrán diéta és életmód. Amennyiben valaki új belépője lenne 2024. március 20-ig a szövetségnek, az lehetőséget kap arra, hogy az olasz szakmai úton is részt vehessen.
 
Részletes információ vagy jelentkezés: info@kastelyszallodak.hu
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Volt szemét bőven a tűzijáték után

2023. augusztus 22. 17:15
A fővárosi tűzijáték után a BKM közel 100 dolgozója kézzel és 15 gépjárművel takarította fel a budai és pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt adó fővárosi területeket, összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött többlethulladékot - áll a Fővárosi Önkormányzat közleményében.

Áramárplafonnal segítik a szálláshelyeket, hidegélelemre is költhető a SZÉP-kártya

2023. június 20. 17:10
Nagy segítséget jelent a fixáras szerződésekbe beleragadt vállalkozások számára a mai Kormányinfón a szálláshely-szolgáltatók számára bejelentett áramárplafon. Emellett emelik a SZÉP-kártya keretét, a felhasználását pedig átmenetileg ismét kiterjesztik hidegélelem vásárlására.
 
Három fontos, a turisztikai ágazatot érintő döntést jelentett be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a június 19-i Kormányinfón.