A kastélyok állnak egy új podcast sorozat középpontjában

2024. március 06. 14:49
Podcast sorozatot indított a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége. A „Kastély Szalon” csatornáin közel egy órás könnyed beszélgetések hallgathatóak különböző érdekes és izgalmas témákban.
A kastélyok állnak egy új podcast sorozat középpontjában
Győri Lívia, műsorvezető – Szekeres Diána / Slow Living Hungary – Gulyás Eszter / Magyar Kastélyszállodák Szövetsége, elnök -  Tömösvári Szilvia – Prónay Kastély (balról jobbra) - Fotó: Nemes Róbert
 
A Kastély Szalon Podcast meghívott vendégei vendégek lelkes kastélyüzemeltetők, tulajdonosok, vezetők és séfek, olyan elhivatott emberek, akik életének szerves része a „kastélyozás”.
 
Többek között az alábbi témákban hallgathatóak podcastok:
  • Állatbarát kastélyok
  • Kastélyok és esküvők, keresztelők, családi események
  • Séfek a kastélyban
  • Borkultúra a kastélyokban
  • Művészet a kastélyokban
A szövetség arról is beszámolt, hogy a történelmi szállodások egy ERASMUS+  támogatás keretein belül olaszországi tanulmányútra mehetnek április végén. A 7 napos szakmai út témája: fenntarthatóság, regionalitás a vendéglátásban, kastélyszállodák működése Olaszországban, Mediterrán diéta és életmód. Amennyiben valaki új belépője lenne 2024. március 20-ig a szövetségnek, az lehetőséget kap arra, hogy az olasz szakmai úton is részt vehessen.
 
Részletes információ vagy jelentkezés: info@kastelyszallodak.hu
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Kulturális és területfejlesztési dimenziója is van a programsorozatnak

2023. január 23. 12:29
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat kulturális és területfejlesztési dimenzióját egyaránt fontosnak nevezte Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szombaton Veszprémben, sajtótájékoztatón.
 
A miniszter szerint abból adódóan, hogy egy csaknem kétszázezer lakosú térség együtt vesz részt az események lebonyolításában, az EKF-programnak regionális és területfejlesztési dimenziója is van.
 

Nárciszpompa a Budai Arborétumban

2023. április 18. 09:22
A nárcisz népszerű hagymás növény, virágai többnyire fehér, világos- és narancssárga színekben pompáznak. Fajtái 12 csoportba (divízióba) sorolhatók, a sárga trombitanárciszok már március közepén nyílnak. Ültethetők kertekbe, termeszthetők és hajtathatók vágott virágként, az apróbb termetűek pedig sziklakertben vagy balkonládában is jól mutatnak.