Így készül a legfinomabb magyar lecsó: Te melyiket szereted - 5 tuti recept

2020. augusztus 13. 08:18
A szegények eledeleként tartották számon régen, manapság azonban elegáns éttermek étlapján is feltűnnek a magyar vidék jellegzetes fogásai. A lecsó után a nudli kerül terítékre a HelloVidék új rovatában.
Így készül a legfinomabb magyar lecsó: Te melyiket szereted - 5 tuti recept

A magyar konyha az elmúlt századok során folyamatosan teremtette meg a maga külön gasztronómiai világát. Az ősöktől örökölt ételek mellett rengeteg hatás érte a magyar gasztronómiát, aminek amellett, hogy sokszínű, természetesen vannak általános, mindenki által jól ismert jellemzői: így például a zsír, a vöröshagyma és a fűszerpaprika együttes használata, a bőséges tejfölhasználat vagy a sertéshús dominanciája.

Azoknak, akik szeretik és kutatják a vidék ízeit, keresik a különleges, de mai napig egyszerűen elkészíthető fogásokat, van egy jó hírünk: elindult a HelloVidék új rovata, a Gasztromesék, ami a vidék hagyományos ízeire építő, de mindezeket modern, újragondolt, trendi formában bemutató recepteket ajánl. Az új rovat szerzőpárosa Szarka Zsófi és Wurmbrandt András, akik sok-sok szálon kötődnek a hazai gasztronómiához, és főként a különböző magyar tájegységek hagyományos ételeit gondolják újra, mindezt úgy, hogy szó esik a receptekhez kötődő hagyományokról, személyesebb hangvételű történetekről is.

A Gasztromesék első cikkében a lecsóról és annak elkészítési módjairól tudhattatok meg többet. Ez a magyarok számára ikonikusnak számító étel kapocs lehetne az országok között, vagy éppen ellenkezőleg, vitaforrás is, ugyanis majdnem minden paprikát termelő országnak megvan a hasonló, ám saját verziója, amihez ragaszkodik - említhetnénk itt a spanyol, az olasz vagy a francia verziót.

Kapcsolódó cikkek

A fenntartható élelmezés és egészséges táplálkozás a FAO konferenciáján

2020. november 03. 09:41
A gazda és a termelő nem a környezettudatos világ ellensége, hanem egyik legfőbb támasza a XXI. században is. A járvány idején tanúsított helytállásukért köszönet és megbecsülés illeti őket – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a FAO Európai Regionális Konferencia 32., virtuálisan megrendezett ülésszakán.

Egyre többen vásárolnak ilyen boltokban vidéken: sokat spórolnak az élelmiszeren

2020. június 29. 10:07
Az Amerikából indult zero waste mozgalom jeles képviselője Bea Johnson, aki családjával 2008 óta éli életét a hulladékmentesség jegyében. A kifejezés magyar megfelelője azonban félrevezető: nem a szeméttermelés kiiktatása a cél, pusztán az észszerű és racionális törekvés a hulladékmennyiség csökkentésére, amiben valódi segítséget nyújtanak a csomagolásmentes boltok. Utóbbiak kapcsán az első békéscsabai és egyben első Békés megyei hulladékmentes üzlet tulajdonosát, Pocsaji Csillát kérdezte a HelloVidék.