Így telik egy fenyőfa első 300 napja

2023. december 06. 17:06
Közel egy év egy percben.
 
A december sztárjai egyértelműen a fenyőfák – szépségüket már az erdőben megmutatják, de az igazi pompát karácsonyi díszbe öltözve kapják meg – írja a Sokszínű Vidék.
 
Így telik egy fenyőfa első 300 napja
Ha a kertünkbe szeretnénk fenyőfát, akkor ritka az, hogy mag ültetésével kezdenénk a folyamatot, sokkal inkább csemetéket szerzünk be, melyeknek már csak erősödnie és magasodnia, terebélyesednie kell nálunk.
 
A Boxlapse YouTube-csatornán viszont végignézhetjük azt a ritkán látott folyamatot, amíg egy tobozból előkerülnek a magok, majd ültetés után előbújik és fejlődik az apró csemete. A timelapse, azaz gyorsított felvételen 300 nap eseményein követhetjük 60 másodperc alatt.
 
forrás: agrotrend.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Fogy az idő: ezt sok magyar gazdának el kell intéznie január 31-ig

2023. január 31. 12:11
A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” című pályázati felhívás alapján a 2023 évi támogatási kérelmek benyújtására 2023. január 31-ig van lehetőség. Fontos, hogy a határidő elmulasztása jogvesztő hatályú!

Jelenleg is elérhető hiteltermékek

2023. február 07. 19:10
Az agráriumban dolgozó vállalkozások 2023-ban is több hiteltermékhez hozzájuthatnak. Az alábbiakban bemutatásra kerül az Agrár Széchenyi kártya, valamint az Agrár-Széchenyi beruházási hitel Max konstrukció, amelyeket a KAVOSZ Zrt. regisztráló Irodahálózatában tudnak igényelni.
 
Agrár Széchenyi kártya
A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel. A „normál” Agrár Széchenyi Kártya („normál ASZK”) Folyószámlahitel mind csekély, mind válságtámogatási jogcímen elérhető 4%-os kamattámogatás mellett (válságjogcímen 2023.12.31-ig hatályba lépett hitelszerződésekhez nyújtható támogatás).