Így újulhat meg a hajdúböszörményi strand- és gyógyfürdő

2024. február 14. 17:43
A helyi KORONA-HUMÁN Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte azt a két részből álló pályázatot, amelynek keretében a hajdúböszörményi strand és gyógyfürdő minőségjavító fejlesztését és energetikai korszerűsítését oldják meg – derül ki a Közbeszerzési Értesítő január 30-i számából.
Így újulhat meg a hajdúböszörményi strand- és gyógyfürdő
A létesítményben hamarosan jelentős fejlesztések indulnak. A nyertes ajánlattevőnek 117 millió forintért a többi között újra kell burkolnia a termálmedencét, ki kell cserélnie az úszómesteri állványt, az öltözőfülkéket, és fel kell újítania több zuhanyzót. A park megszépítésén túl fel kell újítania a nyári gépházat és a klórozó házat. A feladatok listáján festés, hőszigetelés, nyílászárók cseréje is szerepel.
 
A beruházás részeként megújul a strandpénztár, érintőképernyős információs totemoszlopot telepítenek, bővítik a fürdőben működő beléptető rendszert, egy interaktív játszótér helyét is kiépítik.
 
A projekt második részében a termálvíz hőhasznosítására 7 hőszivattyút és az ehhez szükséges rendszert telepít majd a cég mintegy 258 millió forint értékben – adta hírül a Cívishír.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Már látogatható a Csontváry 170 című kiállítás Pécsen

2023. augusztus 14. 18:03
170 éve született Csontváry Kosztka Tivadar, az évfordulóra a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum közös kiállítással készült.
A Csontváry 170 időszaki tárlat a fővárosi kiállítás után november 5-ig a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Csontváry Múzeumban tekinthető meg. A hazatérő remekművekkel együtt jött még pár olyan ikonikus festmény is, amelyeket most először lehet megcsodálni Pécsen.

Új kiállítással kezdődött el a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán

2024. február 21. 17:41
A Hazafias festészet a négyzeten – Munkácsy Mihály Honfoglalás címmel megnyílt kiállítás október 27-ig tekinthető meg a Munkácsy Mihály Múzeumban.
Munkácsy a legnagyobb magyar festőként él a köztudatban, és már életében legendává vált.