Így újulhat meg a hajdúböszörményi strand- és gyógyfürdő

2024. február 14. 17:43
A helyi KORONA-HUMÁN Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte azt a két részből álló pályázatot, amelynek keretében a hajdúböszörményi strand és gyógyfürdő minőségjavító fejlesztését és energetikai korszerűsítését oldják meg – derül ki a Közbeszerzési Értesítő január 30-i számából.
Így újulhat meg a hajdúböszörményi strand- és gyógyfürdő
A létesítményben hamarosan jelentős fejlesztések indulnak. A nyertes ajánlattevőnek 117 millió forintért a többi között újra kell burkolnia a termálmedencét, ki kell cserélnie az úszómesteri állványt, az öltözőfülkéket, és fel kell újítania több zuhanyzót. A park megszépítésén túl fel kell újítania a nyári gépházat és a klórozó házat. A feladatok listáján festés, hőszigetelés, nyílászárók cseréje is szerepel.
 
A beruházás részeként megújul a strandpénztár, érintőképernyős információs totemoszlopot telepítenek, bővítik a fürdőben működő beléptető rendszert, egy interaktív játszótér helyét is kiépítik.
 
A projekt második részében a termálvíz hőhasznosítására 7 hőszivattyút és az ehhez szükséges rendszert telepít majd a cég mintegy 258 millió forint értékben – adta hírül a Cívishír.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Játék és szuvenír egyben: elkészült a gyulai Vándor kártya

2023. július 26. 16:38
Az idei nyáron egy újabb programlehetőséget kínál a fürdőváros, mely egyben kézműves termék is: a Vándor kártyajáték a gyulai Tourinform irodában is megvásárolható.
Szarvas után már Gyula számos pontján is kapható az exkluzív, különleges kézműves kártya.  A Vándor nemcsak ajándékként funkcionál, hanem a kirándulást, nyaralást követően remélhetőleg még otthon is számos alkalommal lekerül a polcokról, családi játék formájában - tájékoztatta lapunkat a város TDM-szervezete, a Visit Gyula.

Először köszönti családi fesztivállal az őszt a kecskeméti múzeum

2023. szeptember 05. 14:34
Egyedülálló, önfeledt játékélményt kínál a hétvégén gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely.