Interaktív turisztikai honlapot indított Sepsiszentgyörgy

2023. február 17. 11:44
Interaktív városismereti és turisztikai honlapot indított az erdélyi Sepsiszentgyörgy önkormányzata; 360 fokos virtuális túrán lehet megismerni a város és környéke épített örökségét.
A székelyföldi város polgármesteri hivatala közleményében közölte, hogy a sepsi360.ro című honlapon a település szabadidős létesítményeit, kulturális és sportéletét, templomait, szobrait, köztereit, szálláshelyeit és vendéglátóipari egységeit is meg lehet ismerni.
 
Interaktív turisztikai honlapot indított Sepsiszentgyörgy
A Romániában egyedülálló, háromnyelvű – román, magyar és angol – honlapot a sepsiszentgyörgyi VR360 csapata készítette. Több mint 120 helyszínen gazdag és aktuális képanyag, 434 légi panoráma, térkép, helyszíni hangfelvételek, tizenöt 360 fokos videó, leírások, elérhetőségek és kvízjáték várja a látogatókat.
Az oldalon célzott kereséssel gyorsan, hatékonyan lehet válogatni a szálláshelyek, éttermek közül, könnyen meg lehet tervezni a városlátogatást. Továbbá a műemlék épületek, parkok, közterek felfedezésére is lehetőséget nyújt, leírást is tartalmaz ezekről.
 
Az oldalon a 360 fokos helyszíni videókkal egy-egy színházi előadásba, kiállításba, fesztiválba is bepillanthatnak a látogatók.
"A sepsi360.ro weblapnak hármas célja van, egyrészt megmutatja a város különböző turisztikai és kulturális csomópontjait egy magyar, román és angol nyelvű felületen, másrészt egy helyre gyűjti a város kulturális kínálatát, amely még nem teljes, hiszen több intézmény felújítás alatt áll" – idézi a közlemény Vargha Fruzsina alpolgármestert, aki szerint az oldal kínálatát félévente frissítik.
 
A honlapon a település szabadidős létesítményeit, kulturális életét, szobrait, köztereit, szálláshelyeit és vendéglátóipari egységeit is meg lehet ismerni
 
Az elöljáró szerint harmadik célként a polgármesteri hivatalt is közelebb szeretnék vinni a szentgyörgyiekhez, ügyintézés előtt virtuálisan is bejárhatják az intézmény termeit.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

2030-ig 270 milliárd forintot szánnak az aktív turizmus fejlesztésére

2023. március 07. 18:47
Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ sajtótájékoztatón mutatta be a frissen elkészült Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégiát. Az ágazat hosszú távú fejlesztési irányait meghatározó tervezetet 2023. március 7-én társadalmi vitára bocsátották, az észrevételeket április 12-éig várják.
 
Többéves munkával elkészült a Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia (NATS) tervezete, amely 2030-ig fogalmazza meg a terület céljait, fejlődési irányait és az ezekhez szükséges intézkedéseket ­– mondta a sajtótájékoztatón Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár.

Íme az összes balatoni szabadstrand, ahol ingyenesen csobbanhatunk

2023. augusztus 03. 12:51
Nagyrészt a tó déli részén találhatók ingyenes strandok.
 
A balatontipp.hu összegyűjtött 59 olyan balatoni strandot, ahol ingyenesen lehet fürödni, és ahol parti szolgáltatások is megtalálhatók. Emellett egy térképen ábrázolták azokat a balatoni szabad partokat is, ahol az általános szabályokat betartva lehet fürödni. Az strandokhoz tartozó szabályokról, aktuális szolgáltatásokról, megközelítéséről, parkolási költségéről, jelenlegi képéről a honlapon, a térképre kattintva lehet részletesen olvasni, mi ezekből öt jelentősebbet emeltünk ki.