Ilyen a csodás hóvirágszőnyeg az Alcsúti Arborétumban

2023. február 16. 15:55
Megkezdődött a sokak által várt virágzás, a hóvirágok kidugták a fejüket, az Alcsúti Arborétumban szinte virágszőnyeget képezve borítják be a földet, jelezve, hogy közeleg a tavasz.
Ilyen a csodás hóvirágszőnyeg az Alcsúti Arborétumban
Szabó Gábor fotósunk elment és lencsevégre kapta a fehér kis fejeket és a hóvirágok mellett kibújó és növekedő egyéb színes virágokat. A Hóvirágünnep február 14-én kezdődött az Alcsúti Arborétumban, és mindennap 10-től 17-ig látogatható. A virágzás függvényében kb. 4-5 hétig gyönyörködhetünk majd az ottani hóvirágmezőben.
 
forrás: welovebudapest.com

Kapcsolódó cikkek

Paradicsomkavalkád, dínókori növények – nyárzáró programok a Füvészkertben

2023. augusztus 29. 12:04
Érdemes a budapesti Füvészkertbe menni szeptember első három napján (péntek, szombat, vasárnap): Pénteken paradicsomnap lesz kóstolóval, szombaton tartják az örökbefogadók napját, vasárnap pedig kiderül, milyen növényeket őriz a kert régi korokból és távoli kontinensekről.
 

Újranyit az egy éve bezárt miskolctapolcai élményfürdő

2023. október 31. 14:05
Hamarosan újra birtokba vehetik a vendégek a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdőt, írja a termalonline.hu.
 
A lap cikkében emlékeztet, a 2021 nyarán átadott fürdő a korábbi Miskolctapolcai Strandfürdővel alkot egy egységet, tulajdonképpen az utóbbit érintő fürdőfejlesztés második ütemének számított. Nevét az öt ellipszis formájú fürdőépületről kapta.