Ilyen a csodás hóvirágszőnyeg az Alcsúti Arborétumban

2023. február 16. 15:55
Megkezdődött a sokak által várt virágzás, a hóvirágok kidugták a fejüket, az Alcsúti Arborétumban szinte virágszőnyeget képezve borítják be a földet, jelezve, hogy közeleg a tavasz.
Ilyen a csodás hóvirágszőnyeg az Alcsúti Arborétumban
Szabó Gábor fotósunk elment és lencsevégre kapta a fehér kis fejeket és a hóvirágok mellett kibújó és növekedő egyéb színes virágokat. A Hóvirágünnep február 14-én kezdődött az Alcsúti Arborétumban, és mindennap 10-től 17-ig látogatható. A virágzás függvényében kb. 4-5 hétig gyönyörködhetünk majd az ottani hóvirágmezőben.
 
forrás: welovebudapest.com

Kapcsolódó cikkek

Készül a Vidéki turizmus 2023-2024 katalógus

2023. augusztus 25. 15:26
A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) által kiadott katalógus célja, hogy 2023-2024-ben a vidéki, falusi szálláshelyekre irányítsa az utazók figyelmét. A szálláshelyeken túl programszolgáltatók és termelők is helyet kapnak a kiadványban.

Hazai és nemzetközi szakértők adnak zöld tippeket az Utazás kiállításon

2023. február 21. 11:14
Hogyan csökkenthetik ökológiai lábnyomukat a turisztikai vállalkozások? Mit tehetnek a zöldebb, biztonságosabb jövőért a piaci szereplők? Ezekről a témákról is szó lesz a kiadónk által „Vágyak és törekvések a fenntartható turizmusért" címmel szervezett konferencián, az Utazás kiállítás első napján.
A február 23-i esemény résztvevői a szakma legjobbjaitól hallgathatnak meg előadásokat a jelen szükségleteit a jövő veszélyeztetése nélkül kielégítő, zöld turizmus fontosságáról és alapelveiről.