Indul a Coop Rally!

2023. szeptember 13. 15:22
Szeptember 13-14-én 17. alkalommal indul útjára a Coop Rally, mely ezúttal Nyugat-Magyarország térségeinek magyar élelmiszert előállító üzemeibe és a magyar termékeket árusító CO-OP Hungary Zrt. boltjaiba veszi az irányt.
Indul a Coop Rally!
Fábián László (MOB főtitkár), Nobilis Márton (államtitkár) és Pekó László (CO-OP elnök) együtt nyitották meg a 17. Coop Rally-t
 
Szeptember 13-14-én 17. alkalommal indul útjára a Coop Rally, mely ezúttal Nyugat-Magyarország térségeinek magyar élelmiszert előállító üzemeibe és a magyar termékeket árusító CO-OP Hungary Zrt. boltjaiba vezeti azt a több mint 100 cég mintegy 300 résztvevőjét, akik 8 állomáson áthaladva próbálnak elsőként a célba érni.
Coop Rally – Idén 17. alkalommal indul el a magyar élelmiszereket  népszerűsítő program | hirado.hu
 
Azonban az igazi cél ezúttal is a magyar élelmiszerek és azokat előállító magyar vállalatok népszerűsítése, amelyek napjaink válsághelyzetében még hangsúlyosabb szerepet kapnak a hazai élelmiszer-előállításban és biztosításában.
 
A Coop Rally fővédnöke ezúttal is Nagy István agrárminiszter.
A szeptember 12-én az Agrárminisztériumban megrendezett Coop Rally-sajtóeseményen Pekó László, a CO-OP elnöke elmondta, a háborús helyzet miatt a hazai élelmiszerek előállítása kulcsfontosságú, a hazai termékek megvásárlásával pedig az élelmezés-biztonságot támogatják a magyar fogyasztók.
Nobilis Mártonnak Pekó László adja át a Coop Rally idei állomásainak termékeiből összeállított kosarat. - Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság
 
EZT KÍVÁNJA A CO-OP HUNGARY ZRT. IS ERŐSÍTENI, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A VIDÉKI KISTELEPÜLÉSEKEN ÉLŐK KÖRÉBEN, AHOL ORSZÁGOSAN 2200 ÜZLETBEN CSAKNEM 20 000 EMBERNEK ADNAK MUNKALEHETŐSÉGET. AZ ÜZLETLÁNCNAK MEGKÖZELÍTŐLEG 3000 MAGYAR BESZÁLLÍTÓVAL VAN KONTRAKTUSA, AKIKTŐL MINTEGY 95 000 MAGYAR TERMÉKET FORGALMAZNAK.
Az elnök a CO-OP társadalmi felelősségvállalására is kitért. Ezek közül az egyik Coop Rally – a minőségi magyar termékekért. Ezen túlmenően az üzletlánc 1996 óta támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot, 2021-től stratégiai partnerként, amelynek keretében segíti a Magyar Olimpiai Csapat felkészülését, népszerűsíti az olimpiai eszmét. A Coop Segéd Alapítványával 2010 óta több mint 150 millió forint értékű, csaknem 400 tonna élelmiszer-adománnyal segítette az önhibájukon kívül bajba jutott embereket. Negyedik pillérként pedig a 12 éve működő Bartolák Mihály Alapítvány segíti a cégcsoport körében dolgozó szülők, nagyszülők tehetséges gyermekeit, unokáit tanulmányaikban.
 
Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára az eseményen megkérte a CO-OP elnökét, hogy ahogyan eddig is, őrizze meg az üzletlánc kontraktusában lévő magyar élelmiszer-előállítókat, segítve ezzel a magyar élelmiszeripart – akár a Coop Rally-n keresztül is. Hozzátette, ez az év az inflációról szól, és a legfontosabb feladat, hogy az év végére az infláció mértéke egy számjegyűre csökkenjen.
 
Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy úgy lehet sikeressé tenni az élelmiszeripart, ha vannak magyar élelmiszergyártó vállalatok, amelyek magukkal viszik a kicsiket is. Ezért ennek az időszaknak az a jelmondata, hogy ha a nemzeti bajnokainkat támogatjuk, akkor mindenkit támogatunk. Ennek érdekében a kormány létrehozta az Élelmiszeripar Bajnokai Programot, amelyben 750 milliárd forintnyi forrást különít el a nagy magyar élelmiszergyártó vállalatoknak.
 
Az idei Coop Rally a budapesti Törley Pezsgőpincészetből indul, majd a versenyzők Gyermely felé veszik az irányt, hogy megtekintsék a Gyermelyi Zrt. üzemét. A következő állomás Sárvár, ahol a Sága Foods Zrt. húsüzemében lehet végigtekinteni az előállítási folyamatokat, végül pedig a marcali Sole-Mizo Zrt.-nél zárják a versenyzők az első napot.
 
Másnap az első állomás Székesfehérvár, ahol az Alföldi Tej Kft. mindennapjaiba lehet bepillantani, majd a várpalotai CO-OP Start Zrt. Szuper Plus üzletébe látogatnak a résztvevők, ezután a Mecsek – Füszért Zrt. veszprémi logisztikai központjába, végül pedig a Polus Sütő Kft. ajkai üzemébe érkeznek a pilóták.
 
A záró ceremónia és az eredményhirdetés a zalakarosi Park Inn By Radissonban lesz megtartva, ahonnét friss beszámolóval jelentkezünk majd az eredményekről.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Szuperkrumplit fejlesztenek

2023. szeptember 06. 15:30
Martina Strömvik professzor és csapata egy burgonya-pángenomot hozott létre, hogy azonosítsa azokat a genetikai tulajdonságokat, amelyek segíthetnek a következő szuperkrumpli előállításában.
 

Megbízható minőség röviden

2023. november 10. 15:45
A rövid ellátási lánc (REL) szolgálja a társadalmi-, gazdasági-, és környezeti fenntarthatóságot, ezért egyre hangsúlyosabb a hazai és az Európai Unió politikájában is- jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára a REL Szervezők Napján, Békéscsabán.