Indulnak a keszthelyi adventi események

2023. november 30. 19:08
Kezdődnek az adventi és karácsonyi programok Keszthelyen, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót a Fő téren, de a város többi helyszínén is. Ünnepi műsorok, díszkivilágítás, téli finomságok, városi betlehem és fotópontok várják többek között a látogatót.
Indulnak a keszthelyi adventi események
Színes programokkal készül az adventi hétvégékre Keszthely - Fotó: Goldmark Károly Művelődési Központ
 
A Nyugat-balatoni őszi-téli programkínálat egyik leglátogatottabb és legkedveltebb rendezvénye az Advent és karácsony Keszthelyen, amelynek központi helyszíne a város ünnepi díszbe öltözött Fő tere lesz 2023. december 1. és 2024. január 9. között.
 
A látványos fénydekorációk, a városi karácsonyfa és betlehem, a fotópontok és a gasztronómiai kitelepülők gazdag kínálata egészen vízkeresztig várja az érdeklődőket.
 
Az ünnepi hétvégéken, valamint Mikulás napján és Szilveszterkor a rendezvénysátor és a Fő tér is megtelik élettel. Gyermekműsorok, játszóházak, a helyi iskolák bemutatói és koncertek szórakoztatják a közönséget a délutáni és esti órákban. Advent negyedik vasárnapján Angyalváró filmvetítéssel kedveskedik a Balaton Színház város és a térség gyerekeinek.
 
A karácsonyváró időszak csúcspontja a négy adventi ünnepi gyertyagyújtás, ezen alkalmakon a történelmi egyházak képviselői szolgálnak lelki útravalóval és a keszthelyi kórusok, énekkarok adnak műsort.
 
A város további helyszínein is változatos lesz a programkínálat. A templomokban, a múzeumokban, a könyvtárban és a színházban ünnepi hangversenyek, játszóházak, kiállítások, előadások, filmvetítés, táncház és sok egyéb program kerül megrendezésre ebben a több mint egy hónapos időszakban. A programok többsége díjmentesen látogatható.
 
2023. december 10-től 2024. január 6-ig ingyenes lesz a parkolás a városban, a Balaton-parti jégpálya pedig december 15-től fog üzemelni.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Zöld utat kapott a tatai Öreg-tó szabadstrandja

2023. április 04. 15:20
Pályázatot ír ki az önkormányzat az Öreg-tó partjára tervezett szabadstrand üzemeltetésére, amelynek kialakítását már évek óta tervezi. A terület átjárhatósága továbbra is biztosítva lesz.
 
A tatai önkormányzat már évek óta tervezi egy strand kialakítását, bár már többször elhalasztották a munkálatokat. A szerdai képviselő testületi ülés egyik napirendi pontja is azt támasztja alá, hogy a terv mellett még mindig kiáll az önkormányzat. A szabadstrand üzemeltetésére szeretnének kiírni pályázatot – figyelt fel rá a KEMMA hírportál.

Örökre eltűnhet a Nagy-Korallzátony Ausztráliában

2023. augusztus 04. 13:52
Visszafordíthatatlanok lehetnek a klímaváltozás a Nagy-Korallzátonyra gyakorolt hatásai az elkövetkező évtizedekben - derült ki egy, az ausztrál kormány által kiadott jelentésből csütörtökön.
 
Az Ausztrál Tudományos Akadémia (AAS) által közzétett jelentés különböző emissziós lehetőségek alapján vizsgálta a zátony lehetséges kilátásait, írja az Origo.