Indulnak a keszthelyi adventi események

2023. november 30. 19:08
Kezdődnek az adventi és karácsonyi programok Keszthelyen, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót a Fő téren, de a város többi helyszínén is. Ünnepi műsorok, díszkivilágítás, téli finomságok, városi betlehem és fotópontok várják többek között a látogatót.
Indulnak a keszthelyi adventi események
Színes programokkal készül az adventi hétvégékre Keszthely - Fotó: Goldmark Károly Művelődési Központ
 
A Nyugat-balatoni őszi-téli programkínálat egyik leglátogatottabb és legkedveltebb rendezvénye az Advent és karácsony Keszthelyen, amelynek központi helyszíne a város ünnepi díszbe öltözött Fő tere lesz 2023. december 1. és 2024. január 9. között.
 
A látványos fénydekorációk, a városi karácsonyfa és betlehem, a fotópontok és a gasztronómiai kitelepülők gazdag kínálata egészen vízkeresztig várja az érdeklődőket.
 
Az ünnepi hétvégéken, valamint Mikulás napján és Szilveszterkor a rendezvénysátor és a Fő tér is megtelik élettel. Gyermekműsorok, játszóházak, a helyi iskolák bemutatói és koncertek szórakoztatják a közönséget a délutáni és esti órákban. Advent negyedik vasárnapján Angyalváró filmvetítéssel kedveskedik a Balaton Színház város és a térség gyerekeinek.
 
A karácsonyváró időszak csúcspontja a négy adventi ünnepi gyertyagyújtás, ezen alkalmakon a történelmi egyházak képviselői szolgálnak lelki útravalóval és a keszthelyi kórusok, énekkarok adnak műsort.
 
A város további helyszínein is változatos lesz a programkínálat. A templomokban, a múzeumokban, a könyvtárban és a színházban ünnepi hangversenyek, játszóházak, kiállítások, előadások, filmvetítés, táncház és sok egyéb program kerül megrendezésre ebben a több mint egy hónapos időszakban. A programok többsége díjmentesen látogatható.
 
2023. december 10-től 2024. január 6-ig ingyenes lesz a parkolás a városban, a Balaton-parti jégpálya pedig december 15-től fog üzemelni.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

A világ legjobb vidéki luxusszállodája és legjobb SPA-ja is Magyarországon van

2023. november 07. 19:33
A World Luxury Hotel Awards és a World Luxury Spa Awards kategóriában is díjesővel ismerték el a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa kimagasló értékeit az Athénban október végén megrendezett 17. World Luxury Awards gálán.
Az öt csillag superior besorolású Spirit Hotel Thermal Spa nem mindennapi elegáns környezetével és kivételes szolgáltatásaival vívta ki a nem kevesebb, mint hét rangos szakmai elismerést különböző kategóriákban, köztük a Global Spa of the Year (a világ legjobb spája) és a Luxury Country  Hotel of the Year (a legjobb vidéki luxusszálloda) címeket.

Eladták a 2008 óta üresen álló parádfürdői kastélyt

2023. január 23. 12:36
Hosszú elhagyatottság után gazdája lett a parádfürdői kastélynak. Az ingatlan kikiáltási ára 176,5 millió forint volt, az új tulajdonosnak ennél valamivel olcsóbban sikerült hozzájutnia.
Parádfürdő egyik legszebb épülete hosszú évek óta aludta Csipkerózsika-álmát. A kastély a Tarna patak völgyében, a jobb parton emelkedő dombhát tetején épült. Kikiáltási ára 176,5 millió forint volt – írja a heol.hu.
 
Mudriczki József, Parád polgármestere közölte, hogy tudomása szerint 170 millió forintért kelt el az épület, de egyéb információ megosztására nem jogosult.