Inspiráló közösségi terekkel újítanák meg a Debreceni Egyetem természettudományi épületét

2023. január 06. 17:34
Korszerűsítenék a természettudományos képzés tereit a Debreceni Egyetemen. A felújítást két év alatt, hét szakaszban végeznék el. Az erről szóló ajánlati felhívást december végén jelentette meg az intézmény a Közbeszerzési Értesítőben.
 
A kiírás szerint az egyetem szándéka olyan új, esztétikus és modern terek létrehozása, ahol a legkorszerűbb technikai vívmányok alkalmazásával inspiráló közösségi, oktatási, munkaterületek alakulnak ki.
Inspiráló közösségi terekkel újítanák meg a Debreceni Egyetem természettudományi épületét
A Debreceni Egyetem Kémia épület a természettudományi képzés központi oktatóépülete, itt megtalálható a Szerves és Szervetlen Kémia Tanszék, a Biomérnöki Tanszék, az Ásványtani Tanszék, a Földtudományi Intézet irodái, az elméleti oktatási funkciókhoz kapcsolódó szemináriumi és előadó termek, a gyakorlati oktatáshoz kapcsolódó laborok, illetve egyéb hallgatói terek, kiszolgáló helyiségek.
 
A Kémia Épület pinceszintből, és földszint + 7 emeletből áll, összes területnagysága: 17.315 négyzetméter. A felújítást két év alatt, hét szakaszban végeznék el.
 
A tervek szerint megújul az épület gépészeti rendszere, mely többek között a fűtési, hűtési, szellőzési, vízellátási és csatornarendszerét érinti. Az erős és gyengeáramú rendszerek esetében új vezetékhálózatot alakítanak ki, ezenfelül cserélik a tűzjelzőhálózatot. Megújul az épület központi részén található három darab nagyelőadó is, a kicserélik a burkolatokat a laborokban, közlekedőkön.
 
Az ajánlatokat február 7-ig várják.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Atlétikai vb: már több mint 300 ezer jegyet adtak el

2023. augusztus 22. 16:45
A szervezők élményt szeretnének nyújtani a kilátogatóknak, ezért több szurkolói pontot állítanak majd fel Budapest belvárosában a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokság utcai versenyei mentén - mondta az eseményt szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Márciustól másképp lehet utazni a MÁV és a Volán járatain – itt vannak a részletek

2024. február 22. 15:19
A MÁV-Volán tájékoztató oldalt indított, ami minden szempontra kitér az új tarifarendszer kapcsán.