Ismeretterjesztő kampány kisfilmek a MÉDOSZ oldalán

2020. október 08. 10:15
A világjárvány is rávilágított arra, hogy máig sérülékenyek a dolgozók jogai, minden nap dolgoznunk kell azon, hogy a kivívott eredményeket megtartsuk
Ismeretterjesztő kampány kisfilmek a MÉDOSZ oldalán

A LIGA Szakszervezetek "Együtt erősebbek" vagyunk címmel ismeretterjesztő kampányt indított. Az oktató, animációs kisfilmek részei rávilágítanak arra, hogy milyen előnnyel jár, ha működik egy munkahelyen szakszervezet és miért hasznos szakszervezeti taggá válni.

A világjárvány felhívta a figyelmet arra, hogy azokat a jogokat, melyeket alapnak gondolunk, - mint a 8 órás munkaidő, a túlórapénz, az elért juttatások – bármikor elvehetik tőlünk. A koronavírusra hivatkozva majdnem mindenhol sérültek a dolgozók jogai, a váratlan helyzet megmutatta, hogy a kivívott szakszervezeti eredményeket nem elég csak megszerezni, azokat meg is kell tartani. A kampány célja, hogy a munkavállalók jobban ismerjék azt a munkát, amelyet a szakszervezetek az ő érdekükben végeznek és felismernék, hogy együtt erősebbek vagyunk. 

Az újonnan megjelenő kisfilmek szintén feltöltésre kerülnek a megadott menüpontba. 

A LIGA Együtt erősebbek vagyunk kisfilmjei elérhetőek a MÉDOSZ honlapján is a Médiatár / Videók menüpontban  vagy

http://medosz.hu/videok  vagy Itt 

Kapcsolódó cikkek

Egyezség várható a bérminimumról

2016. május 10. 07:43
A munkástanácsok havi 122 ezer forintot szorgalmaz, a munkáltatók sem zárkóznak el egy átlagosnál magasabb emeléstől A Magyar Hírlap értesülése szerint már a jövő kedden tárgyalnak a 2017-től érvényes minimálbérről a kormány, a szakszervezetek és a munkaadók képviselői. Ami bizonyos: az emelés mértéke meghaladja a kalkulált inflációt. A MVöő György – 2016.05.10. 00:21 unkástanácsok 122 ezer forintos garantált bérminimumot szeretne.
 

Hatékonyan akarsz kommunikálni? Hagyd el a töltelékszavakat!

2018. szeptember 06. 09:10
„Hüm, izé, nos, hát” - kutatások szerint a töltelékszavak optimális előfordulási aránya kb. egy szó/perc, azonban egy átlagos beszélő legalább 5 töltelékszót használ percenkét, vagy akár minden tizenkettedik másodpercben. De hogyan veszélyeztetik ezek a szavak a beszélő által elérni kívánt hatást, és hogyan tudjuk kiiktatni ezeket a szókincsünkből?