Itt van, amit tudnod kell a dohányágazati támogatásról

2023. május 12. 13:23
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a válságtámogatásról. Május 15-től lehet beadni a kérelmeket.
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a dohányágazati válságtámogatásról.
Az a dohánytermelő, aki a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programról és az azzal összefüggésben igényelhető csekély összegű támogatások feltételeinek megállapításáról szóló 53/2015. (IX. 14.) FM rendelet alapján megállapított Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkezik, válságtámogatást igényelhet.
Itt van, amit tudnod kell a dohányágazati támogatásról
A támogatás mértéke
A Kincstár legkésőbb 2023. december 31-éig dönt a támogatás szempontjából figyelembe vehető referenciaterület hektárban kifejezett nagyságáról és a támogatás összegéről.
 
Hogyan számol a Kincstár?
A dohánytermelőt megillető támogatás összege a támogatási rendelet 2. § (2) bekezdése szerinti keretösszeg (2700 millió forint) és az 5. § (1) bekezdése szerinti döntésekben megállapított összes figyelembe vehető referencia terület hányadosának fajlagos támogatási összeg) az 5. § (1) bekezdése szerinti döntésben a dohánytermelő részére megállapított referencia területtel való szorzata.
 
A fajlagos támogatás összege hektáronként legfeljebb 1 300 000 forint lehet.
 
A kérelem benyújtása
A válságtámogatás iránti kérelmet elektronikusan lehet benyújtani 2023. május 15. és 2023. június 5. között az Elektronikus kérelemkezelés
 → Piaci Intézkedések → Válságtámogatás → Válságtámogatás – Dohányágazat támogatása menüponton keresztül.
 
További támogatásokkal kapcsolatos friss hírekért kövesd a Pályázatok rovatot!
 
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Újra napirenden a gabonaegyezmény sorsa

2023. február 21. 10:13
A fekete-tengeri gabonaegyezmény március 19-én lejár, hacsak nem újítják meg.
 
Az ENSZ és Törökország közreműködésével jött létre 2022 júliusában az az egyezmény, amely lehetővé tette a fekete-tengeri kikötőkből a gabonaexportot.
 
Az egyezmény egy védett tengeri tranzitfolyosót hozott létre, célja pedig az volt, hogy a globális élelmiszerhiányt enyhítsék. Az ukrán gabona legfőbb vásárlói között a világ legszegényebb országai is szerepelnek.

Most a magas vízállás tesz be a termények szállításának

2023. november 28. 08:48
A korábbi években a szárazságban kiapadó folyók – például a Duna, a Rajna alacsony vízállása –, most viszont a túl nagy vízhozam akadályozza a mezőgazdasági termények vízi szállítását.