Itt van, amit tudnod kell a dohányágazati támogatásról

2023. május 12. 13:23
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a válságtámogatásról. Május 15-től lehet beadni a kérelmeket.
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a dohányágazati válságtámogatásról.
Az a dohánytermelő, aki a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programról és az azzal összefüggésben igényelhető csekély összegű támogatások feltételeinek megállapításáról szóló 53/2015. (IX. 14.) FM rendelet alapján megállapított Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkezik, válságtámogatást igényelhet.
Itt van, amit tudnod kell a dohányágazati támogatásról
A támogatás mértéke
A Kincstár legkésőbb 2023. december 31-éig dönt a támogatás szempontjából figyelembe vehető referenciaterület hektárban kifejezett nagyságáról és a támogatás összegéről.
 
Hogyan számol a Kincstár?
A dohánytermelőt megillető támogatás összege a támogatási rendelet 2. § (2) bekezdése szerinti keretösszeg (2700 millió forint) és az 5. § (1) bekezdése szerinti döntésekben megállapított összes figyelembe vehető referencia terület hányadosának fajlagos támogatási összeg) az 5. § (1) bekezdése szerinti döntésben a dohánytermelő részére megállapított referencia területtel való szorzata.
 
A fajlagos támogatás összege hektáronként legfeljebb 1 300 000 forint lehet.
 
A kérelem benyújtása
A válságtámogatás iránti kérelmet elektronikusan lehet benyújtani 2023. május 15. és 2023. június 5. között az Elektronikus kérelemkezelés
 → Piaci Intézkedések → Válságtámogatás → Válságtámogatás – Dohányágazat támogatása menüponton keresztül.
 
További támogatásokkal kapcsolatos friss hírekért kövesd a Pályázatok rovatot!
 
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Fontos! Indul a 2023. évi egységes kérelmek benyújtása

2023. április 20. 12:38
Megjelentek a pontos jogszabályok!
 
Megjelentek a Közös Agrárpolitika (KAP) új támogatási időszakának egységes kérelmek benyújtásához szükséges jogszabályai, így a gazdálkodók a már megismert szakmai tartalom mentén 2023. április 20-a, azaz ma estétől 2023. június 9-ig szankciómentesen nyújthatják be kérelmeiket a Magyar Államkincstár elektronikus felületén – írja közleményében az agrártárca.

Mi lesz az ukrán importtilalom sorsa? Megszólalt az uniós mezőgazdasági biztos

2023. június 02. 14:34
Szerinte meg kellene hosszabbítani az ukrán termények importjának korlátozásáról szóló rendelkezést.
 
Janusz Wojciechowski, az EU mezőgazdasági biztosa szerint legalább októberig meg kell hosszabbítani az Ukrajnából érkező négy mezőgazdasági termék importjának korlátozását az öt közép-európai országba (Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia), írja az Euractiv.com.