Drasztikus zöld lépés az EU-tól! Ezt mindenkinek be kell tartania

2023. február 08. 13:34
Az új szabály az EU minden tagállamát, így Magyarországot is érinti.
 
Az Európai Unió minden tagállamára vonatkozik az a döntés, amely értelmében 2025-től az összes csomagoló- és címkézőanyagnak újrahasznosíthatónak kell lennie – írja a fruitveb.hu.
 
A felhasznált csomagolóanyagokat A-tól E-ig tartó skálán osztályozza majd az EU, és az E minősítésű csomagolásokat 2030-tól ki fogják vezetni a piacról, az A-D osztályt pedig eltérő díjkötelezettség sújtja majd – teszik hozzá.
Drasztikus zöld lépés az EU-tól! Ezt mindenkinek be kell tartania
Arra hívják fel a figyelmet, hogy a zöldségek és gyümölcsök csomagolásában és címkézésében fokozatosan át kell térni a biológiailag lebomló anyagok használatára, és az exportáló vállalatoknak is meg kell felelniük az előírásoknak.
 
A szabályozás bevezetésének célja a csomagolóanyagok-hulladékok növekedésének visszaszorítása az Európai Unióba, valamint a 2050-re kitűzött klímasemlegesség elérése.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Kiábrándító hírek jöttek a learatott búzáról, Baranyában példátlanul sok a takarmány minőség

2023. július 18. 14:03
Lassan a végéhez közeledik az idei búzaaratás, ám sok helyen a termés mennyiségével és minőségével is gond van. Most Baranyából érkeztek csalódást keltő hírek.

Fontos: év végéig 277 milliárd forint forráshoz jutnak a gazdák

2023. október 16. 15:16
Megkezdődött az egységes kérelmek előlegeinek kifizetése. A részletekről hétfőn Nagy István és Feldman Zsolt tartott sajtótájékoztatót.
Sajtótájékoztatón jelentette be hétfőn reggel Nagy István agrárminiszter és Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, hogy év végéig 277 milliárd forint forráshoz jutnak a gazdák.