Drasztikus zöld lépés az EU-tól! Ezt mindenkinek be kell tartania

2023. február 08. 13:34
Az új szabály az EU minden tagállamát, így Magyarországot is érinti.
 
Az Európai Unió minden tagállamára vonatkozik az a döntés, amely értelmében 2025-től az összes csomagoló- és címkézőanyagnak újrahasznosíthatónak kell lennie – írja a fruitveb.hu.
 
A felhasznált csomagolóanyagokat A-tól E-ig tartó skálán osztályozza majd az EU, és az E minősítésű csomagolásokat 2030-tól ki fogják vezetni a piacról, az A-D osztályt pedig eltérő díjkötelezettség sújtja majd – teszik hozzá.
Drasztikus zöld lépés az EU-tól! Ezt mindenkinek be kell tartania
Arra hívják fel a figyelmet, hogy a zöldségek és gyümölcsök csomagolásában és címkézésében fokozatosan át kell térni a biológiailag lebomló anyagok használatára, és az exportáló vállalatoknak is meg kell felelniük az előírásoknak.
 
A szabályozás bevezetésének célja a csomagolóanyagok-hulladékok növekedésének visszaszorítása az Európai Unióba, valamint a 2050-re kitűzött klímasemlegesség elérése.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Most érkezett: módosult az AKG és az ÖKO felhívás

2023. június 06. 15:33
Az új támogatási rendszer szabályai és a gazdálkodási napló miatt kellett változtatni a felhívásokon.

Továbbra is óriási az érdeklődés a települések fásítására

2023. január 25. 12:51
Idén már harmadik alkalommal jelentkezhettek az Agrárminisztérium Településfásítási Programjára, a 10 ezer főnél kisebb települések. Az ország legnagyobb fásítási programjának három szakaszában eddig ezernyolcszáz település 46 ezer fát igényelt.